2021. július 29., Flóra, Márta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Épületbiológia – fókuszban az ember és az épített környezet egymásra gyakorolt hatása

Európa-szerte szaporodnak azok a jövőbe mutató projektek, amelyek keretében az emberi egészségre is különös figyelmet fordítanak – ennek mikéntjeiről lesz szó a HuGBC Green Talk áprilisi webináriumán.

Az épületbiológia egy több mint 40 éves tudományág, melynek fókuszában az ember és az épített környezet teljes körű, egymásra gyakorolt hatása áll. Három fő pillére a fenntarthatóság, az egészség és az esztétikus környezet megteremtése.

Mára Európa-szerte egyre több az olyan jövőbe mutató projekt, amelynél nemcsak a környezetvédelemre, hanem az emberi egészségre is különös figyelmet fordítanak, akár az építőanyagok, akár az adott építési technológia kiválasztásánál.

Ki ne akarna szakemberként olyan életteret vagy munkakörnyezetet teremteni, amely támogatja a használók egészségét, miközben komfortosan érzik magukat, és élvezik a kellemes atmoszférát – ráadásul úgy, hogy az ökológiai és társadalmi szinten is tiszteletteljes együttélés mellett az épület megfizethető is legyen?

A HuGBC Green Talk április elnevezésű webináriumán ennek mikéntjét fejti ki Bíró Péter nemzetközi épületbiológus, a Naturica Group ügyvezetője.

Neked ajánljuk
Rekordgyorsan, minimális anyagfelhasználással épült fel egy iskola Malawiban A fenyő magas világpiaci ára adhat esélyt egy új magyar építőanyagnak 45 ezer műanyag palackból épült közkönyvtár Ghánában A kanadai hőhullámok ismét bebizonyították, hogy egyre gyorsuló felmelegedéssel kell számolnunk Kirívó a szárazság: szörnyű homokvihar falta fel az ősi kínai várost a Góbi sivatag szélén
Tovább a forrásra: epiteszforum.hu
Vissza
Hírfolyam