2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újrahasznosíthatatlan műanyagok hozhatnak friss színt a fenntartható építészet világába

A ByFusion plasztikblokkjai nem csak a szén-dioxid-kibocsátásukat tekintve előnyösebbek a betonnál, de az építkezéshez szükséges munkaóra, anyagmennyiség és időtartam szempontjából is lekörözik hagyományos versenytársukat.

A ByBlock gyártója szerint nemcsak könnyen használható, olcsó és környezetbarát  építőanyag, de az emberiség műanyagproblémájának megoldásában is fontos szerepet játszhat.

A szabvány beton falazóelemek méretével azonos nagyságú tömböket másként nem hasznosítható plasztikszemét gőzzel való hevítésével és sajtolásával állítják elő.

A legóhoz hasonló illesztésekkel kialakított blokkokat fémrudakkal rögzítik egymáshoz.

Forrás: ByFusion/youtube.com

A gyártó szerint a ByBlockkal való építkezés 75 százalékkal gyorsabban kivitelezhető, mint egy hasonló méretű, betonból készült fal. Ráadásul a folyamat munkaerő- és anyagigénye a fele, üvegházgáz-kibocsátása pedig a 41 százaléka a beton esetében kalkulált értékeknek.

Mindemellett a plasztik tulajdonságai – a természetes élőhelyekkel szemben – az építkezéseken kifejezetten kapóra jöhetnek: a műanyagot formálhatósága, tartóssága, szigetelőképessége és páraállósága is ideális alapanyaggá teszi a ByFusion szerint.

Neked ajánljuk
Fából készült felhőkarcoló magasodik egy svéd város fölé A fenntartható lakások a piacon is többet érnek, az új zöldhitel pedig a megvásárlásukban is segít Töretlen népszerűségnek örvend a távhő Zöldebb, méltányosabb, digitálisabb és ellenállóbb Európa a cél Októberben különösen ideje van a javítgatásnak
Tovább a forrásra: theconstructor.org
Vissza
Hírfolyam