2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újrahasznosíthatatlan műanyagok hozhatnak friss színt a fenntartható építészet világába

A ByFusion plasztikblokkjai nem csak a szén-dioxid-kibocsátásukat tekintve előnyösebbek a betonnál, de az építkezéshez szükséges munkaóra, anyagmennyiség és időtartam szempontjából is lekörözik hagyományos versenytársukat.

A ByBlock gyártója szerint nemcsak könnyen használható, olcsó és környezetbarát  építőanyag, de az emberiség műanyagproblémájának megoldásában is fontos szerepet játszhat.

A szabvány beton falazóelemek méretével azonos nagyságú tömböket másként nem hasznosítható plasztikszemét gőzzel való hevítésével és sajtolásával állítják elő.

A legóhoz hasonló illesztésekkel kialakított blokkokat fémrudakkal rögzítik egymáshoz.

Forrás: ByFusion/youtube.com

A gyártó szerint a ByBlockkal való építkezés 75 százalékkal gyorsabban kivitelezhető, mint egy hasonló méretű, betonból készült fal. Ráadásul a folyamat munkaerő- és anyagigénye a fele, üvegházgáz-kibocsátása pedig a 41 százaléka a beton esetében kalkulált értékeknek.

Mindemellett a plasztik tulajdonságai – a természetes élőhelyekkel szemben – az építkezéseken kifejezetten kapóra jöhetnek: a műanyagot formálhatósága, tartóssága, szigetelőképessége és páraállósága is ideális alapanyaggá teszi a ByFusion szerint.

Neked ajánljuk
A szakértői tanácsadás hiánya sokakat tántorít el az energetikai korszerűsítéstől Épületbiológia – fókuszban az ember és az épített környezet egymásra gyakorolt hatása Gyomokból és rákhéjakból fenntartható biobeton Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: theconstructor.org
Vissza
Hírfolyam