2021. június 14., Vazul
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az éber emberek a lakhatási válságra is találnak megoldást

A kávé előállításához kapcsolódóan világszinten termelődő több millió tonna hulladék jelentős szennyezésforrást jelent, károsítva az érintett területek talaját és természetes vizeit. Pedig a feldolgozásból származó pelyva és egyéb hulladék nem csak problémák forrása lehet: fontos problémák megoldásában is segíthet.

Kolumbiában egy helyi vállalkozás felismerte a jelentős mennyiségben keletkező szerves hulladékban rejlő lehetőséget, és kidolgozott egy eljárást, amellyel a kávéipari melléktermékek olcsó és környezetbarát moduláris otthonok alapanyagaként hasznosulhatnak.

A Woodpecker WPC innovatív épületének összeállításához ráadásul speciális szaktudásra sincs szükség.

Könnyű szerelhetősége és kis súlya ideális megoldássá teszi a nehezen megközelíthető vidéki területeken élő, rászoruló közösségek számára. 

A cég ügyvezetője szerint megoldásukat már 3000 otthon és 20 iskola felépítéséhez használták, legutóbb a klímaváltozás hatásaitól és súlyos szárazságoktól sújtott régióban élő Wayuu őslakos közösség számára.

Forrás: Dezeen/youtube.com
Neked ajánljuk
Hazánkban még sok lakás szorulna korszerűsítésre Mintaházpark segítségével válhatnak fenntarthatóbbá a magyar otthonok Óceáni hulladékból álmodtak futurisztikus szállodát 19 kamionnyi hulladéktól szabadultak meg a pilisi erdők Új állásportál segíti a környezetiparban tevékenykedőket
Tovább a forrásra: dezeen.com
Vissza
Hírfolyam