2021. december 3., Ferenc, Olívia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mesterséges tóval várja leendő lakóit Budapest új, zöld lakóparkja

Közel 2000-en fognak élni a környezettudatos és fenntartható innovációkra nyitott lakóparkban, amely a Naplás-tó természetvédelmi körzetének szomszédságában valósul meg.

A Szőlőliget Ökoparkban a családi házak és ikerházak mellett a tervek szerint helyet kap egy kétcsoportos bölcsőde, egy 75 férőhelyes óvoda, egy háromszintes szolgáltatóház és a közparkban megvalósuló étterem egy közel 5000 négyzetméteres látványtóval – ismertette a Magyar Építők.

„Szeretnénk, ha az ökopark centrumában létrehozott étterem egyedi látványvilágával, szolgáltatásával, a tó és a közpark a maga megjelenésével, igényes kialakításával, gazdag növényzetével valóban páratlan élményt és pihenést tudna biztosítani az ide költözők számára” – hangsúlyozta a portálnak Kamarás Anikó, az ökopark projektmenedzsere.

A Szőlőliget lakópark nem az adott pillanatnak épül, hanem a következő 50-100 évben nyújt majd lakhatást és teljes körű kényelmet a lakók számára, ezért a fenntarthatóság és az innovatív technológia alkalmazását helyezik előtérbe.

A fentieknek megfelelően gázhálózatot nem alakítanak ki, vagyis a terület fosszilis energiafelhasználástól mentes. Az épületek fűtése kizárólag geotermikus energiával történik, ami nemcsak környezetbarát és megtérülő befektetés, hanem a komfortérzetet is javítja.

A lakóparkban épülő családi házakban és a társasházakban mindenki számára elérhetővé válhatnak a modern okosotthonok által biztosított előnyök Fotó: szololiget.hu

A lakóparkban közel 2000 ember fog élni, fiatal és idősebb generáció egyaránt. A projektmenedzser szerint „közös jellemvonásunk nyitottságunk és igényünk a környezettudatos és zöldkörnyezeti innovációra, valamint a jelenben történő megújulásra”.

Neked ajánljuk
Hozd (hideg)tető alá a környezettudatos otthonod! A sötét lakásokat az egészségünk és az energiahatékonyságunk is megsínyli A minőségi magyar bútorok gyártója is odafigyel a fenntarthatóságra Süli János: atomenergia nélkül nincs klímavédelem 60 új elektromos busz érkezik jövőre 6 megyeszékhelyre a Zöld Busz Programban
Tovább a forrásra: magyarepitok.hu
Vissza
Hírfolyam