2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az energiatakarékos és komfortos tetőtér záloga az ablakok körültekintő beépítése

Egy tetőtér felújítása számtalan buktatót rejt: az energiaveszteséget legtöbb esetben az elöregedett ablakok, a nem megfelelő hőszigetelés vagy a korszerűtlen beépítés okozza.

Előnyös, ha környezetbarát és újrahasznosítható építőanyagot választunk – és egy tetőablak is lehet ilyen. A Roto minőségi, 100%-ban újrahasznosítható műanyagból készülő tetőablakai jelentősen hozzá tudnak járulni az épület alacsony energiafelhasználásához – persze csak jól megépített, hőszigetelt tetőben.

Az alacsony energiafelhasználás ugyanis nemcsak a minőségen múlik, hanem a szakszerű beépítésen is.

Az ablakválasztás kapcsán elterjedt tévhit, hogy egy jobb üvegezésű, több üvegrétegű tetőablak megoldja azt a hővesztést, amelyet az energia- és pénzpazarló tetőterek okoznak. A gyakorlatban azonban az egymáshoz hasonló hőszigetelési értékekkel rendelkező szerkezetek szakszerű beépítése jelenti a megoldást.

A jól hőszigetelt tető és a háromrétegű tetőablak felesleges pénzkidobás, ha az ablak körül télen elolvad a hó. Utóbbi azt jelenti, hogy ott nem megfelelő a hőszigetelés, szökik a meleg. Érdemes olyan ablakot választani, amelynél a tokszerkezet is megfelelő hőszigeteléssel van ellátva, illetve a tetőhöz való csatlakozása is szakszerűen elő van készítve. A tetőtéri ablakok tokszerkezete ugyanis kiemelkedik a tető szigetelésének síkjából, így azt oldalról is védeni kell.

A Roto 100 százalékban újrahasznosítható tetőtéri ablakai több légkamrás műanyag profilból készülnek, beépítésükhöz pedig nincs szükség átmenő csavarokra, így a nedvesség nem tud a profilba hatolni, és nem rontja az ablak hőszigetelő képességét sem Fotó: Roto/alternativenergia.hu

A hőhíd kialakulását a tok felső síkjáig érő, az ablakot körbevevő hőszigetelés akadályozza meg, ezt biztosítja például a Roto gyárilag előszerelt Hőszigetelő Csomagja, amely ezen felül egy párazáró fóliát is tartalmaz a hatékonyabb védelemért.

Neked ajánljuk
A épületek zöld felújításáról tartanak workshopot „Környezetpozitív” mintaházat építenek magyar egyetemisták Sürgősen fokozni kellene az e-hulladék újrahasznosítását Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam