2022. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kötelezővé teszi a napelemek telepítését Kalifornia

2023-tól kötelező lesz napelemmel ellátni az épületeket Kaliforniában.

A Kaliforniai Energiaügyi Bizottság (CEC) szerdán adta ki a 2022-es (valójában 2023. január 1-jén életbe lépő) szabályozását, amely az eddiginél szigorúbb előírásokat határoz meg az új építésű és a felújított épületek esetében – írta meg az Interesting Engineering nyomán a Rakéta.

Az új szabályozás többek között ösztönzi a hőszivattyús technológia használatát a gázüzemű egységek helyett a helyiségek és a víz melegítésére, szigorúbb szellőzési szabványokat ír elő, emellett pedig

kiterjeszti azt a tavaly hatályba lépő rendelkezést, amelynek értelmében az új építésű családi házakat és legfeljebb háromemeletes társasházakat napelemekkel, valamint ezekhez tartozó energiatároló berendezéssel is el kell látni.

A CEC statisztikái szerint az államban a károsanyag-kibocsátásnak mintegy 25%-áért az épületek a felelősek. A helyzet javítása érdekében a most kiadott szabályok nem csak az új építésű, de a felújított épületekre is vonatkoznak, a többemeletes apartmankomplexumokra ugyanúgy, mint az iskolákra, irodaházakra és éttermekre.

A CEC számításai szerint a szigorúbb követelményeknek köszönhetően a fogyasztók a következő harminc évben mintegy 1,5 milliárd dollárt spórolnak meg, miközben 10 millió tonnával csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását. Az új szabályokat még a Kaliforniai Építési Szabványügyi Bizottságnak is jóvá kell hagynia, ha ez megtörténik, akkor 2023. január 1-jén léphetnek érvénybe.

Neked ajánljuk
Előregyártott panelekkel forradalmasítanák az épületek energetikai felújítását Németországban Nemzetközi együttműködésben újulnak meg a társasházak Elszakadni a földtől, kiszakadni a mindennapokból Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: raketa.hu
Vissza
Hírfolyam