2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az ablakcsere környezetbarát döntés

Rengeteg pénzt lehet spórolni azzal, ha az ember otthona energiahatékony, vagyis megfelelően szigetelt. A szigetelés kulcsa és első lépése pedig mindig a nyílászárók cseréje kell hogy legyen – enélkül ugyanis kiszökik a meleg, bejön a hideg, és fordítva: mind az épület hűtése, mind a fűtése teljesen hatástalan lesz.

Ma végre az ablakokat úgy kezeljük, ahogyan kell – nemcsak a megfelelő külsőre adunk, hanem figyelünk a por és allergének elleni védelemtől a beltéri hőmérséklet szabályozásáig mindenre – mutat rá az Nrgreport.

Az energiahatékony ablakokat úgy tervezték, hogy minimálisra csökkentsék a hőveszteséget az otthonon belül, ami azt jelenti, hogy a fűtőberendezéseknek nem kell túlórázniuk, hogy pótolják az elveszett hőt.

Ehelyett az ilyen típusú ablakok lehetővé teszik a beltéri hőmérséklet természetes szabályozását, ami kényelmesebb, és mindenképpen olcsóbb, mint ha kompenzálni kellene.

Fontos tudni, hogy a megfelelő ablakok nemcsak a hideget vagy a meleget tartják kinn, hanem a szálló port is, így ha valaki olyan területen él, ahol nagy a légszennyezés, a jól szigetelő ablakok ezen is segíthetnek.

Az ablak kiválasztásánál figyelembe kell venni a keret anyagát (fa, vinil vagy alumínium) és azt is, hogy dupla, esetleg tripla ablakréteget (az üvegtáblákat egy szigetelő légzseb választja el egymástól, ami megvédi a belső teret a külső hidegtől vagy melegtől) érdemes választani. 

Az optimális döntést az otthonunk jellege, a környezet, az időjárási viszonyok és a pénztárcánk is befolyásolja. Egy légszennyezett, hideg területen jobb szigetelésre lesz szükség, mint egy melegebb, időjárási szélsőségekkel kevésbé rendelkező, jó levegőjű környezetben – ezért érdemes szakértő segítségét kérni a témában.

Neked ajánljuk
Ismét a tégla szépségét ünneplő, fenntartható épületeket díjazott a Wienerberger Ismét a tégla szépségét ünneplő, fenntartható épületeket díjazott a Wienerberger Közösségi irodaterek és környezetbarát megoldások – az OTP új irodaháza Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam