2022. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az épületek emelésének nem szükségszerűen kell a természet rombolásával járnia

Az építőipar az emberiség egyik legnagyobb károsanyag-kibocsátójaként folyamatosan kutatja a minél nyersanyag- és energiatakarékosabb, illetve a lehető legkisebb ártalommal járó megoldásokat. Az inspiráció ugyanakkor olykor nem a leginnovatívabb laboratóriumok, hanem az évezredes tudást őrző őserdő mélyéről kerül elő.

A khászi népcsoport élő hídjai évek óta ámulattal töltik el az Indiába látogatókat, és nem csak a mesebeli látványtól elvarázsolt laikusokat.

Az építészek közül is egyre többen tekintenek példaértékű megoldásként az élő hidakra, amelyek világszerte segíthetnének abban, hogy a klímaváltozással szemben ellenálló zöld megoldásokat kezdjünk el alkalmazni a városi építészetben

– mutat rá a 444. Így gondolkozik erről Julia Watson, a Columbia Egyetem kutatója is, aki könyvben gyűjtötte össze az őslakosok természetalapú technológiai megoldásait, hogy bebizonyítsa: elképzelhető egy olyan építészet, ami nem kihasználja vagy eltörli a természetet, hanem szorosan együttműködik vele.

Forrás: Thirsty Universe/youtube.com
Élő gyökérhíd Indiában Fotó: Chiranjeeb Baul/Wikimedia Commons/cc by
Neked ajánljuk
Előregyártott panelekkel forradalmasítanák az épületek energetikai felújítását Németországban Nemzetközi együttműködésben újulnak meg a társasházak Elszakadni a földtől, kiszakadni a mindennapokból Hamarosan új jegytípusok érkeznek a BKK mobiljegy-applikációjába A tervező, aki szőttesekkel mesél az erdőről
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam