2022. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem csak a vállalatok működésében, az irodai terekben is hódít a zöld

A természetet már nem csak a kertünkben élvezhetjük: az irodában kiépített zöldfalakkal a természet belép a munkakörnyezetbe. 

A távmunka, a világjárvány és a legutóbbi klímakonferencia miatt egyre több vállalkozás nyit a zöldmegoldások felé. A természet már bekerül az iroda belterébe is különböző megoldásokkal, térelválasztókkal, falakkal és függesztett kertekkel. A Magyarországon is jelen lévő dinamikusan fejlődő piacnak része a Gourmet Garden is, amely beltéri zöldesítéssel foglalkozik – számolt be róla a Pénzcentrum.

Magyarországon nagyjából egy évtizede jelentek meg a zöldfalak, amelyek nagyobb méretű, függőleges növénytakarót jelentenek. Ezeknek rengeteg előnyük van: amellett, hogy már kisebb, 4-5 négyzetméteres darabok is egyértelműen vonzzák a tekintetet, nagyban képesek javítani az irodák levegőminőségét is.

A növényekből felépülő panelek nemcsak stresszcsökkentő hatással bírnak, hanem látványnak is kellemesek, oxigént termelnek, és rengeteg port képesek megkötni.

Koltai Tamás, Gourmet Garden vezetője a Pénzcentrum podcastjában rámutatott: egyre többen tartják fontosnak azt, hogy fenntartható környezetben dolgozzanak. 

Neked ajánljuk
Hazánkat is meghódíthatják a konténerdombházak Nemzetközi együttműködésben újulnak meg a társasházak A dobd el gazdaság aláássa a klímacélok teljesítését A vállalatok ellátási láncai a vártnál lassabban zöldülnek Közel 40 milliót gyűjtött a Lidl a Semmelweis Egyetemnek
Tovább a forrásra: penzcentrum.hu
Vissza
Hírfolyam