2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nemzetközi együttműködésben újulnak meg a társasházak

Horvát–magyar–lengyel együttműködésben kezdődött december elején az a 29 hónapos program, amelynek célja, hogy az épületenergetikai felújítások folyamatában érdekeltté tegye, ösztönözze és megfelelő képzéssel lássa el a társasházak üzemeltetőit, közös képviselőit és magukat a tulajdonosokat is – tájékoztatta a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) az MTI-t.

A hármas együttműködést a horvát Croatia Green Building Council koordinálja, a projekthez konzorciumi partnerként csatlakozott a magyar HuGBC és a lengyel PLGBC zöldépítési szervezet.

A RetrofitHUB elnevezésű program első lépéseként piaci helyzetelemzés készül, amely áttekinti a jelenleg futó energetikai korszerűsítési kezdeményezéseket, elemzi azok megvalósításának előnyeit és hátrányait.

Az elemzés szolgáltat majd alapot a képzésekhez és olyan workshopokhoz, ahol a résztvevők esettanulmányokon dolgoznak energetikai felújításra szoruló épületek végfelhasználóival.

A workshopok eredményei online platformon lesznek nyilvánosan elérhetők, valamint írásos útmutató is készül.

A projektet a Német Szövetségi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Nukleáris Biztonsági Minisztérium programja, a Climate Initiative (EUKI) finanszírozza, amelynek célja, hogy elősegítse az Európai Unión belüli éghajlati együttműködést az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklése érdekében.

Neked ajánljuk
Előregyártott panelekkel forradalmasítanák az épületek energetikai felújítását Németországban Elszakadni a földtől, kiszakadni a mindennapokból A fenntartható építészet megteremtése csak adatok kérdése? Részletes „szemétkisokost” tett közzé az MNB A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam