2022. augusztus 11., Tiborc, Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nemzetközi együttműködésben újulnak meg a társasházak

Horvát–magyar–lengyel együttműködésben kezdődött december elején az a 29 hónapos program, amelynek célja, hogy az épületenergetikai felújítások folyamatában érdekeltté tegye, ösztönözze és megfelelő képzéssel lássa el a társasházak üzemeltetőit, közös képviselőit és magukat a tulajdonosokat is – tájékoztatta a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) az MTI-t.

A hármas együttműködést a horvát Croatia Green Building Council koordinálja, a projekthez konzorciumi partnerként csatlakozott a magyar HuGBC és a lengyel PLGBC zöldépítési szervezet.

A RetrofitHUB elnevezésű program első lépéseként piaci helyzetelemzés készül, amely áttekinti a jelenleg futó energetikai korszerűsítési kezdeményezéseket, elemzi azok megvalósításának előnyeit és hátrányait.

Az elemzés szolgáltat majd alapot a képzésekhez és olyan workshopokhoz, ahol a résztvevők esettanulmányokon dolgoznak energetikai felújításra szoruló épületek végfelhasználóival.

A workshopok eredményei online platformon lesznek nyilvánosan elérhetők, valamint írásos útmutató is készül.

A projektet a Német Szövetségi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Nukleáris Biztonsági Minisztérium programja, a Climate Initiative (EUKI) finanszírozza, amelynek célja, hogy elősegítse az Európai Unión belüli éghajlati együttműködést az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklése érdekében.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam