2022. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elszakadni a földtől, kiszakadni a mindennapokból

A Hello Wood stúdió legújabb kabinja, a Wauhaus hosszú lábaival emelkedik a talaj fölé: azoknak készül, akik arra vágynak, hogy elrugaszkodhassanak a földtől, a zűrzavaros hétköznapoktól, és egy komfortos házikóba bújva figyelhessék a messzi világ zajlását. 

Lombházak, dizájnkabinok, erdei kunyhók, glampingek – az izgalmas szálláshelyek népszerűsége töretlen az elmúlt években, ami nem meglepő; sokan szeretnénk időről időre kiszabadulni a város zajából, és a természethez közel kikapcsolódni  – mutat rá az Octogon.

A modern kori lombházak – amelyek egészen új szintre emelik a gyerekkori faépítményeket – éppen ezt az élményt nyújtják. Igaz ez az első első Wauhausra is, amely idilli környezetben, a zalai dombok tetején épült meg. 

Az alapformákból építkező, játékos épület kortárs válasz a lombház fantáziára.

A közel 20 négyzetméteres Wauhaus esetében a minimális élettér újragondolása valósul meg. A nagy ökológiai lábnyomú, hagyományos építési mód helyett – a Hello Wood épületeire jellemző módon – fenntartható építőanyagokból készült.

Az ökoszemléletű Hello Wood kabinok, amilyen a Wauhaus is, fenntartható alternatívát nyújtanak, ha a szálláshelyfejlesztésről vagy hétvégi házak építéséről van szó. A tekintetet vonzó, letisztult dizájn, a hangulatos belső tér és a magas szintű kivitelezés kiemeli a könnyűszerkezetes és konténerházak közül, és új kategóriát alapít.

Forrás: Hello Wood/youtube.com
Neked ajánljuk
Előregyártott panelekkel forradalmasítanák az épületek energetikai felújítását Németországban Nemzetközi együttműködésben újulnak meg a társasházak A fenntartható építészet megteremtése csak adatok kérdése? Hamarosan új jegytípusok érkeznek a BKK mobiljegy-applikációjába A tervező, aki szőttesekkel mesél az erdőről
Tovább a forrásra: octogon.hu
Vissza
Hírfolyam