2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy rendhagyó kerti búvóhely az újrahasznosítás jegyében

Az Eindhoveni Dizájnakadémia végzős hallgatója, Stella van Beers egy gabonasiló felhasználásával őrtornyot idéző kerti lakot álmodott magának.

A Dezeen szerint a dizájnernek az adta az ötletet, hogy az állattartás visszaszorulásával a silók számos helyen kihasználatlanná váltak – ráadásul felállításuk egyszerű, és bonyolult engedélyeztetési procedúrát sem igényel.

Igaz, állandó tartózkodásra méreténél fogva nem lehet alkalmas egy ilyen épület, de egy-egy éjszakára megteszi, és például a naplemente után feléledő állatok megfigyelésére is kiváló rejtekhelyet kínálhat. 

Stella a hét méter magas silóban két emeletet alakított ki, a felső rész párkánya munka vagy étkezőasztalként használható, az alsó szinten pedig egy matrac kapott helyet. Az egykori siló tetőablaka remek kilátópontként szolgál.

Stella van Beers első prototípusnak szánt átalakításával a drágán ártalmatlanítható, ugyanakkor anyagukban nem újrahasznosítható szerkezetekben rejlő potenciálra szerette volna felhívni a figyelmet.

Forrás: Dezeen/youtube.com
Neked ajánljuk
Fenntartható beton készítésével kísérletezik a Facebook Az emelkedő tengerszint világszerte gondolkodásra készteti az építészeket Energiapozitív szálloda épül Norvégiában Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra: dezeen.com
Vissza
Hírfolyam