2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kiemelkedően fenntartható épületet finanszíroz Londonban az Allianz

A Victoria Street 105. alatti vegyes funkciójú, de többségében irodaként szolgáló fejlesztést úgy tervezték, hogy minden szempontból megfeleljen az ESG-keretrendszer kritériumainak.

Az ESG-szempontoknak megfelelő londoni fejlesztést egyfajta mérföldkőnek tekintik, a 46 ezer négyzetméteres épület többféle fenntarthatósági referenciaértéket múlhat felül, miközben a helyi közösségek életének is aktív helyszíne kíván lenni – ismertette a Portfolio.

A Victoria Street 105. alatti projekt egy vegyes funkciójú fejlesztés lesz, a kiskereskedelmi és irodai szintek mellett megfizethető munkahelyszíneket is kialakítanak a vállalkozások számára, valamint számos szabadidős funkciót is kínálnak majd.

Ezek közé tartozik egy tetőtéri „városi farm”, amely a helyi iskolák számára tanulási lehetőségeket, a helyi éttermek és kávézók számára pedig friss termékeket biztosít.

A tervek szerint épülne továbbá egy közösségi tér, amelyet előadások, vitacsoportok és rendezvények megtartására használnának, valamint épülhet egy földszinti piac standokkal, amelyek a helyi termelők, tervezők és kézművesek népszerűsítésére szolgálna.

A szociális szempontok mellett az épület környezetre gyakorolt hatása is kiemelten fontos. A 100 százalékban villamosenergia-alapú épületben olyan technológiákat vezetnének be, amely a Brit Királyi Építészeti Intézet (RIBA) célkitűzéseit és a Greater London Authority által felállított fenntarthatósági referenciaértékeket is meghaladják.

Az Allianz-csoport több vállalatának nevében eljárva az Allianz Real Estate, amelynek stratégiája, hogy jövőorientált eszközöket finanszíroz, közel 200 millió font (92 milliárd forint) finanszírozást nyújt a fejlesztés megvalósítására. 

Fotó: kpf.com
Neked ajánljuk
Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Az MNB nyitott a zöldlakáshitel folytatására A fenntartható vásárlásokhoz ad tippeket a Kifli.hu A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam