2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fogytán a lehetőség a zöldhitel igénylésére

Fogyóban a 200 milliárdos jegybanki keret, ezért óvatosságból több bank is felfüggeszti a rendkívül kedvezményes zöldhitelre a kérelmek befogadását vagy a kölcsön kiajánlását.

Február végéig a Magyar Nemzeti Bank Zöld Otthon Programjában 2519 hitelügyletet kötöttek a bankok 77 milliárd forint értékben. A banki források szerint az összeg mostanra már meghaladhatta a keret felét – írja a bank360.hu.

A hiteligénylők rohamát és a keret rövidesen várható kimerülését látva a zöldhiteleket folyósító bankok már behúzták a féket. Van, amelyik leállítja a hiteligénylések befogadását, más pedig arra figyelmeztet, hogy csak akkor tud szerződést kötni, ha marad még addigra a keretből.

Aki még az utolsó pillanatokban élni akar a megemelkedő lakáshitelkamatok mellett különösen kedvezővé vált zöldhitellel, annak a sietség mellett érdemes vigyáznia is, mert ha nem sikerül betartani a speciális elvárásokat, akkor nem kapja meg a hitelt, vagy később kerül sokba a hiba.

Az Unicredit március 29-étől már nem fogad be hitelkérelmeket az új zöldhitelekre, a termék további értékesítését a bank felfüggeszti. A K&H is tájékoztatta már partnereit, hogy március 28-tól az új zöldhitelajánlat kiadását felfüggeszti, ugyanakkor a még beérkező hitelkérelmeket befogadja. A Raiffeisen Bank honlapján szintén olvasható egy figyelmeztetés a zöldhitel keretének várható kimerüléséről.

Fotó: RomoloTavani/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Az MNB nyitott a zöldlakáshitel folytatására Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program A K&H kibocsátotta első zöldjelzáloglevelét A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: bank360.hu
Vissza
Hírfolyam