2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

New York állam az új épületekben betilthatja a földgáz használatát

Egyes környezetvédelmi csoportok értesülése szerint Kathy Hochul, New York állam kormányzója a költségvetési tervéhez kapcsolódóan javaslatot tesz majd a földgáz és más fosszilis tüzelőanyagok betiltására az új épületek estében.

Ha ez megvalósul, New York lehet az első állam, amely ezt meglépi – írta meg a Reuters nyomán a Greendex.

Hochul januári évértékelő beszédében kötelezettséget vállalt arra, hogy „legkésőbb 2027-ig nulla lesz a helyszíni üvegházhatásúgáz-kibocsátás az új építkezéseknél”, ez pedig vélhetően előrevetítette a mostani tervet is.

A tervezettel az állam követné azokat az amerikai városokat – köztük magát New Yorkot is –, ahol már megvalósult a fosszilisekre vonatkozó tilalom.

Bár a tervezett törvény rövid távon alig fogja csökkenteni az állam szén-dioxid-kibocsátását, de hosszabb távon fontos előrelépés lehet. Főként azzal kiegészülve, hogy az állam 2019-es klímatörvénye előírja, hogy 2040-ig minden energiatermelésnek tiszta forrásokból kell származnia.

Az azonnali eredményeknek azonban gátat szabhat, hogy a régi épületeket nem érintené a törvény, ezek nagy része viszont a fosszilis tüzelőanyagok elégetésével előállított villamos energiát használ.

Fotó: DebraMillet/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Fenntartható beton készítésével kísérletezik a Facebook Az emelkedő tengerszint világszerte gondolkodásra készteti az építészeket Energiapozitív szálloda épül Norvégiában Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: greendex.hu
Vissza
Hírfolyam