2022. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A szalma utólagos hőszigetelés esetén is fenntartható alternatíva

A szalma nagy tömegben közel ugyanannyira hatékony hőszigetelő, mint műanyagból készült társai, miközben tökéletesen természetes, és a megfelelő kezeléssel rágcsáló- és rovarmentes. 

Sokan ismerik a szalmabála-építészet nyújtotta lehetőségeket és ezek előnyeit, de azt kevesebben, hogy a szalmabála utólagos szigetelésre is használható – ismertette a Köpönyeg.

Tény, hogy ez nem egyszerű, hiszen sok esetben a bálák nem férnek el a házfal mellett, vagy nem megfelelően alkalmazhatók a tetőnél sem.

Ezen azonban segíthet az SSH Terra névre keresztelt, egyszerűbben kezelhető és több méretben elérhető szalmatábla, mely az utólagos hőszigetelésre is természetes és fenntartható választ kínál.

A szigetelés fontos, de az is fontos lenne, hogy ezzel ne a műanyagok elterjedését segítsük. Tény, hogy itt tartós felhasználásról van szó, mindezzel együtt, ha hatékonyságban is versenyképes természetes alternatíva mutatkozik, akkor érdemes ebbe az irányba mozogni, hiszen az árakat tekintve sem járunk rosszul.

Forrás: SSH-Terra/youtube.com
Fotó: dusipuffi/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Fenntartható beton készítésével kísérletezik a Facebook Az emelkedő tengerszint világszerte gondolkodásra készteti az építészeket Sikeres és folytatódik a Vadvirágos Budapest program Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: koponyeg.hu
Vissza
Hírfolyam