2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Humusz előadás-sorozata újra várja a környezetvédelem kérdéseire fogékony közönséget

A Zöld Kalandozások előadás-sorozat alkalmain idén tavasszal górcső alá került az ember és a természet kapcsolata, az előadók segítségével átgondolhatjuk, mitől lehet fenntartható az életünk, milyen jellemző konfliktusokba kerülünk a vadvilággal, valamint a fővárosi zöldfelületekkel kapcsolatban felmerült kérdéseinkre is választ kaphatunk. 

  • A 2022. tavaszi Zöld Kalandozások előadás-sorozat keretében Dúll Andrea környezetpszichológus az alapvető ember-természet viszonyulás vizsgálata mellett áttekinti a Covid–19 hatásait is, hogy kiderüljön: hogyan érdemes gondolkodnunk a természetről az új normalitás időszakában.
  • Az ember-vadvilág konfliktusok egy folyamatosan fejlődő kutatási terület, amely sok esetben természetvédelmi sikerekben gyökerezik. Sokan szeretnek farkasok, medvék és hiúzok járta „vadonban” túrázni. De vajon milyen az élet az ott élők számára? Mennyire könnyű egymás mellett létezni a ragadozókkal? Ezeket a kérdéseket járja körbe előadásában Patkó László, a WWF Magyarország munkatársa.
  • Jim Robbins szavai szerint „az első lépés a természettel való kapcsolatunk visszaállítása felé a közelség”. Ebbe a közelségbe több úton is megérkezhetünk – erről mesél majd előadásában Kató Csaba vándorcoach. 
  • Szabó Gábor Timur tanácsadó szakpszichológus Az ember mint természeti lény című előadásában azokat a hétköznapi lehetőségeket mutatja be, amelyek enyhíthetik a természettől való elidegenedés mértékét, gyógyíthatják az ebből fakadó civilizációs betegségeket.
  • Mire figyeljünk oda a közterületeken, hogy ne kerüljenek rossz állapotba a fasoraink, parkjaink, erdeink, természeti területeink? Hogyan tudunk segíteni önkéntes munkával a lakókörnyezetünk zöldfelületeinek gondozásában és megóvásában? Erről beszél előadásában Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze.
  • Mit tanulhatunk a gombák világától? Dima Bálint, az ELTE Természettudományi Karának Biológiai Intézete munkatársa betekintést nyújt a gombák szerteágazó életébe, különös tekintettel a természetben található nagygombák változatosságára, megismerésükre és szerepükre.

Az előadás-sorozat helyszíne: Humusz Ház (1111 Budapest, Saru utca 11.)
Időpont: szerdánként, 18:00 órakor
További információ: humusz.hu

Neked ajánljuk
Elveszőben van a magyar föld egyik nagy értéke Metrózni fejedelmi élmény 500 millió forinttal segíti a kormány a civil állatvédő szervezeteket Segítőközpont a menekültekért Zöldáramot szolgáltató elektromosautó-töltőket telepítenek országszerte
Tovább a forrásra: humusz.hu
Vissza
Hírfolyam