2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A hőszivattyú viheti közelebb Európát a klímacélok eléréséhez?

Az Immergas Hungária Kft. szerint a beruházási költségeket, a kialakítás kedvező feltételeit, a működtetés kiadásait tekintve is optimális megoldást jelentő hőszivattyúk révén lényegesen hatékonyabban oldható meg a háztartások és középületek fűtése és hűtése, így az európai klímavédelemi törekvésekben is fontos szerephez juthatnak.

Mind a gázenergia-piaci függetlenedés, mind a takarékosság, de a klímaváltozás elleni harc szempontjából is fontos tényező a háztartások energiafelhasználásának kérdése. Ebben kulcsszerepe van a háztartások fűtésének, amely a háztartások energiafelhasználásának túlnyomó részéért felelős – ismertette a vállalat közleményét támogatott tartalom formájában a Portfolio.

Az Immergas Hungária Kft. szerint a hőszivattyú az egyik legkorszerűbb fűtési rendszer, amely

jól kiegészítheti, vagy akár teljes mértékben kiválthatja a meglévő fűtési rendszereket.

A hőszivattyús megoldások azért is előnyösek, mert tisztán árammal működnek, így az egyre inkább elterjedő háztartási napelemes rendszerekkel kombinálva összességében egy nagymértékben fenntartható, kifejezetten takarékos és ennek következtében alacsony karbonlábnyomú háztartási fűtési módszer terjedhet el.

A technológia további előnye, hogy a gázkazánokkal ellentétben nem engedélyköteles a rendszer kiépítése, ugyanakkor a tervezés nem kikerülhető.

A kereskedelemben különféle típusú hőszivattyúk vannak, így például talajszondás, talajkorrektoros megoldás is fellelhető, ám a legelterjedtebb, leggyakrabban alkalmazott megoldás a levegős hőszivattyú.

Fotó: Sevda Ercan/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Szerverek hulladékhőjével fűtik majd Bécs ultramodern kórházát Gyereknapon nosztalgiavillamos röpít Hűvösvölgybe Ezekben a hetekben a legaktívabbak a kullancsok A globális felmelegedéssel indokolják a példátlan indiai és bangladesi időjárást Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam