2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke szerint óriási siker a Zöldotthon program mind banki oldalról, mind az ügyfelek részéről, a program nagymértékben segítette a lakosság energiahatékony újlakás-vásárlását és -építését.

Patai Mihály a Világgazdaság keddi számában megjelent interjújában közölte, hogy a  zöldhitel részesedése az újlakás-vásárlásra és -építésre felvett hiteleken belül fokozatosan nőtt az indulás óta: tavaly novemberben még 50 százalék alatt volt, idén márciusban pedig már 90 százalékot tett ki, és az összes lakáscélú hitelkibocsátás harmadát is meghaladta.

Akár tízezer energiahatékony ingatlan építéséhez biztosíthatott forrást a jegybank, amely nyitott a program folytatására, de csak egy olyan, a hazai lakásállomány energiahatékonyabbá válását célzó gazdaságpolitikai koncepció részeként, amelyben a kormány és a hazai bankszektor egyaránt meghatározó részt vállal

– mondta a jegybank alelnöke. Közölte azt is, hogy az eddigi adataink szerint a program tavaly októberi indulása és április vége között csaknem 6000 hitelszerződést kötöttek meg a pénzintézetek 187 milliárd forint összegben, és a lap értesülései szerint a fennmaradó több mint 100 milliárd forint nagy része is le van már kötve.

Fotó: Elco van Berkel/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Az MNB nyitott a zöldlakáshitel folytatására Az MNB nyitott a zöldlakáshitel folytatására Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam