2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Energiapozitív szálloda épül Norvégiában

A lélegzetelállító Svartisen gleccser lábánál található Six Senses Svart lesz a Föld első energiapozitív szállodája, mely a tervek szerint 2024-ben nyitja meg a kapuit a közönség előtt.

A 94 szobás szálloda a Holandsfjorden fjordoknál épül, cölöpökön áll, amelyek minimálisra csökkentik a környező gleccserre gyakorolt ​​hatását. A szálloda a legmodernebb zöldtechnológiával működik majd, a hotellánc menedzsere szerint elegendő napenergiát gyűjt majd ahhoz, hogy nemcsak a saját, hanem a környék energiaigényét is fedezze.

A projektet a Powerhouse, vagyis az a kezdeményezés irányítja, amely az olyan épületekért felelős, amelyek több energiát termelnek, mint amennyit felhasználnak élettartamuk során.

A Powerhouse „energiapozitív” szabványainak való megfelelés érdekében a kezdeti építkezéshez, üzemeltetéshez, felújításokhoz és esetleges bontáshoz felhasznált összes energiát figyelembe kell venni, miközben fenntartható anyagokat kell használni, és kerülni a környezeti károkat.

A tervek szerint a Six Senses Svartnak saját hulladék- és vízgazdálkodási és újrahasznosítási infrastruktúrája is lesz.

Ezenkívül a csapat a meglévő fenntartható halászati ​​és gazdálkodási cégekkel dolgozik majd, és együttműködik az éttermek és bárok helyi beszállítóival.

Forrás: ETERNA Architecture/youtube.com
Neked ajánljuk
Ismét a tégla szépségét ünneplő, fenntartható épületeket díjazott a Wienerberger Párizsban elismerésben részesült a BudaPart fejlesztése A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam