2018. november 19., Erzsébet
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Gyerekszoba 

Különleges babaágy a funkcionális és tartós tárgyak rajongóinak

Ferde rácsozású kiságy? Tizenkét éves korig átalakítható termékek? Olyan gyerekszobabútorok, amelyekben találkozik a stílus, az időtálló dizájn és a praktikum is? Ez a Nook.

Gyerekszoba 

Fókuszban a gyerekszoba

A természetes és környezetkímélő alapanyagok használata mindig és mindenhol üdvös, de ha a legkisebbek szobájáról van szó, az ő egészségük érdekében is fontos a megkülönböztetett figyelem.
(Fotó: maxpixel.net)

otthonokesmegoldasok.hu
Gyerekszoba 

Családi csapatépítés: ültessünk babot!

A növények fejlődése, átalakulása varázslatos folyamat, amit érdemes közelről szemügyre venni. Ráadásul a babnevelgetés felelősségvállalásra, gondoskodásra is tanít.

Gyerekszoba 

Itt a dió, hol a dió

Ha sikerült „szőröstül-bőröstül” szert tennünk az ősz talán legfinomabb ajándékára, semelyik részét ne hagyjuk kárba veszni. A dió és a dióhéj a gyerekek kedves játéka, de a játékos kedvű felnőttek is jól szórakozhatnak, és még a kézügyességüket, az eszüket vagy éppen a célzóképességüket is próbára tehetik.
(Kép: pixnio.com)

dioskonyv.hu
Gyerekszoba 

Rexy, a kis T-Rex kalandjai

2009-es megjelenése óta eddig több mint 47 millióan tekintették meg a YouTube-on (nem beszélve más internetes megosztásokról) a magyar Greenzero csapatának animációs filmjét. Rexy, a csetlő-botló dinoszauruszkölyök kalandjai (angol címe: Pangea – The neverending world) 3D-ben is megtekinthetők. Aki még nem látta a bő 7 perces rajzfilmet, pótolja, megéri!

Gyerekszoba 

Gyerekbarát kutyafajták

Nagyon sok kisgyerek álmodozik egy kutyáról, és bizony nagyon jól járnak azok, akik egy négylábú társsal nőhetnek fel: fejlődik az empátiájuk, a felelősségérzetük, rendszerességet tanulnak, és megszeretik az aktív életmódot. Azonban nem minden kutyafajta alkalmas arra, hogy a kicsik kedvence legyen.
(Fotó: pxhere.com)

hir.ma
Gyerekszoba 

Ültess fát apuval!

Tompeti, a népszerű gyermekzenekar az elmúlt években gyermekek ezreit varázsolta el dalaival, melyek üzenete játékos formában az alkotásról, a jóról, az egymás iránti nyitottságról és a környezet szeretetéről szól. 

Gyerekszoba 

Neveljünk kreatív gyerekeket – környezettudatosan

A gyerekek általában imádnak rajzolni, és így van ez jól: fejlődik a kézügyességük, a képzelőerejük és szinte bárhol, bármikor könnyen le tudják kötni magukat, ha egy ceruzát kaparinthatnak a kezükbe. De nem biztos, hogy az összes remekműnek papírra kell készülnie! 

Gyerekszoba 

Használd a természet kincseit, és alkoss egy mesét!

Az ősz megérkezése véget vet a kültéri programok sokaságának, helyette azonban több olyan kincset is kínál, amely játékra, mesére csábíthat kicsiket és nagyokat egyaránt. 

Gyerekszoba 

Levélgyűjtésre fel!

Lassan megjelennek a parkok ágyasaiban, az erdei ösvények mentén a lehullott falevelek. A gyerekek szeretik gyűjtögetni a sárgával pettyezett, bordóba forduló vagy éppen rezesbarna leveleket. Íme néhány ötlet az összegyűjtött levelek játékos és szemet gyönyörködtető hasznosítására! 

Gyerekszoba 

Komoly témák és mókás dallamok: ez a Hahó Együttes

A Hahó Együttes 2010 óta neveli-tanítja szórakoztatva az óvodás-kisiskolás gyerekeket. Egyedi hangvételű dalaik témái a jelenkor kihívásai: a környezetvédelem, a tágabban értelmezett ökológiai és zöld gondolkodás.

Gyerekszoba 

Így vásárolj gyerekkel – tudatosan

A mindennapos bevásárlás során újra és újra példát mutatunk a gyerekeinknek. Mivel a szokások a gyakorlati mintákkal és az ismétlések segítségével épülnek be a legjobban, nem mindegy, hogy a kicsik mit látnak tőlünk akkor, amikor csak beszaladunk a boltba, vagy éppen a heti nagybevásárlást intézzük együtt – Burgmann Nóra, a Zöld Matek oldal alapítójának tippjei.
(Fotó: U.S. Department of Agriculture/flickr.com)

zoldmatek.hu
Gyerekszoba 

A koravén játékbabák megmentője

Ha valaki túl egysíkúnak és olykor ízléstelennek találja a játékboltok polcain sorakozó, vastag sminket vagy éppen horrorisztikus álarcokat viselő játékbabákat, azt Sonia Singh kezdeményezése biztosan el fogja varázsolni.

Gyerekszoba 

Megjelent a Városi Zöld Füzet

Nemrég jelent meg a Városi Zöld Füzet című, ingyenes családi foglalkoztatókönyv, amelyben Budapest zöld területeiről és azok rejtélyeiről olvashatunk. Mindezt gyerekbarát módon, feladványokkal, játékokkal tarkítva, amivel az egész családot be lehet nevezni egy kalandos kirándulásra.

Gyerekszoba 

Mesekönyvsorozat készül Magyarország tájairól

Az erdei vasutak világán keresztül mutatja be Magyarország természeti szépségeit a Kispöfögők című mesekönyvsorozat, amelynek második kötete a gemenci erdővel ismerteti meg a gyerekeket.

Gyerekszoba 

Hagyd őket vizesnek, koszosnak, felfedezőnek lenni!

A környezeti nevelők a foglalkozásokon, túrákon gyakran tapasztalják, hogy a gyerekek nem mernek belemenni a sárba, a patakba, nem mernek leülni a réten, mert tartanak a rovaroktól. Sokukat azzal engedik el otthonról, hogy ne legyen piszkos a ruhájuk – de lehet vigyázzba állva játszani, és ismerkedni a világgal?

Gyerekszoba 

Miért unják meg hamar a gyerekek a játékokat?

Egy kisautó a nagyitól, mert ma benézett hozzánk. Egy építőjáték a nagynénitől, mert „ügyes voltál a doktor néninél”. Egy újabb darab a kedvenc mesefigurádból, mert annyira kérted. Most pedig jó lenne egy sárga autó, mert a Bencének is olyan van? A gyerekek a kacatok korában élnek: szobájuk polcai roskadoznak, de szinte azonnal meg is unják a játékokat. Mit tehetünk, hogy ne így legyen?
(Fotó: brownpau/flickr.com)

bebikkicsikesnagyok.hu
Gyerekszoba 

Környezetbarát szőnyegek és tárolók a rendezett gyerekszobákért

Aki környezettudatosan szeretné berendezni otthonát és a gyerekszobát, ösztönösen keresi az újrahasznosított alapanyagokkal dolgozó márkákat. Ilyenek az egyedi és bájos Crooocus szőnyegek és tárolók is – megálmodójukkal, Nagy-Sverteczki Zsófiával a kisgyermekeknek készülő egyedi dizájnertermékekkel foglalkozó Babyberry és barátai showroom készített interjút.

Gyerekszoba 

Így lehet környezettudatos az iskolakezdés

Bár a szülők listával érkeznek a papírboltokba, amelyeken csak a legszükségesebbek szerepelnek, még így is rengeteg pénzbe kerül a sulikezdés, és a megvásárolt kacatok száma is gyorsan növekszik. Legyünk hát tudatosabbak, ezzel nemcsak a kacathalmozást előzhetjük meg, de a környezetünkért is tehetünk! 

Gyerekszoba 

Környezetbarát babazsúr

Mikor mi még az idei romok eltakarításával és a temérdek hulladék miatti lelkiismeret-furdalással vagyunk elfoglalva, gyermekünk már a jövő évi partiról ábrándozik. Ha nem csak a hétköznapokban szeretnéd megélni és átadni a környezettudatosságot, szemezgess ezekből a tippekből!