2020. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Gyerekszoba 

A fa nem csak egy fa

Az Albert mondja... a természet jobban tudja című sorozat A fa nem csak egy fa című epizódjából a gyerekek megtudhatják, miért fontos minden egyes fa, és miért fontosak az erdők. 

youtube.com
Gyerekszoba 

Kreatív alkotások vécépapír-gurigából

Akár a vécépapír-guriga is szuper alapanyaga lehet az otthoni kézműveskedésnek, amelyet a gyerekek élvezni fognak. Hogy a szülőknek se legyen rémálom, a kreatív ötletek mellé Tóth Flóra néhány hasznos tippet is megoszt a teljes terjedelmében a wmn.hu-n olvasható cikkében.

Gyerekszoba 

Gyermekhalandóság a világon (2019)

Ezer gyermekből 5 éves koruk előtt meghaltak száma (ezer) a világ egyes régióiban 1990 és 2019 között, az UNICEF felmérése alapján.

Gyerekszoba 

Maradék nélkül 6. rész - Az élelmiszer-hulladék sorsa

A Maradék nélkül program élelmiszer-pazarlásról szóló, animációs videósorozatának utolsó, 6. része azzal foglalkozik, hogy mi lesz a kidobott élelmiszerek sorsa.

Gyerekszoba 

Maradék nélkül, 5. rész – Tudatos vásárlással az egészséged megőrzéséhez is hozzájárulhatsz (videó)

A Maradék nélkül program animációs videósorozatának 5. része az élelmiszer-pazarlásról, annak megelőzéséről – kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Gyerekszoba 

Maradék nélkül, 4. rész – Hogyan tehetünk mi is az élelmiszerpazarlás ellen?

A Maradék nélkül program animációs videósorozatának 4. része az élelmiszer-pazarlásról.

Gyerekszoba 

Maradék nélkül, 3. rész – Az élelmiszerpazarlás hatásai a környezetre (videó)

A Nébih Maradék nélkül programja az élelmiszer-pazarlás megelőzésére vonatkozó tudatosság növelését szeretné elérni az általános iskolások körében is, amelyet az erre a célra kidolgozott iskolai program segítségével valósít meg. Íme, a programhoz tartozó animációs videósorozat 3. része.

Gyerekszoba 

Maradék nélkül, 2. rész – Az élelmiszerhulladékok keletkezésének okai

A Maradék nélkül program animációs videósorozatnak 2. része az élelmiszer-pazarlás, az élelmiszer-hulladékok keletkezésének okairól szól.

Gyerekszoba 

Maradék nélkül, 1. rész – Élelmiszerhulladékok (animáció)

A Maradék nélkül című program keretén belül egy animációs videósorozatot készített a Nébih két évvel ezelőtt, elsősorban iskolások számára. A hatrészes sorozat első, bő kétperces része az élelmiszer-hulladékokról szól.

Gyerekszoba 

„Gyermekhorgászatról” nem csak gyermekeknek

A horgászat nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek körében is népszerű szabadidős tevékenység. Fontos hangsúlyozni, hogy hazánk halállományának és vízterületeinek megóvása érdekében a gyermekhorgászokra is éppen olyan szigorú szabályok vonatkoznak, mint nagykorú társaikra.

Gyerekszoba 

Így túrázzunk gyerekekkel

A kirándulás, túrázás egyik nagy előnye, hogy a gyerekek megkedvelik a természetet, az élővilágot. De hogyan tervezzük meg a családi kirándulást, hogy a gyerekek is élvezzék a természetjárást? Íme néhány tipp.

Gyerekszoba 

Nem csak plasztikkockákból nőhet hatalmasra a torony és a jókedv a gyerekszobában

A Foster + Partners brit építészstúdió még a karantén idején tette közkinccsé azokat a bájos terveket, amelyekkel bármelyik kis építész egész városokat emelhet a szobájában papírból.

Gyerekszoba 

10 apróság, amivel megmentheted a Földet (videó)

A környezetvédelemért mindenki tehet, és nem létezik olyan, hogy valaminek minimális hatása van. Ha pozitív hatása van, az máris jó dolog. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy sok esetben még kényelmesebb vagy pénztárcakímélőbb megoldás is óvni a környezetet.

Gyerekszoba 

Környezettudatosság már gyermekkorban – Tóbiás Károly (videó)

Az OzoneTV Egyenlítő című műsorában adott jó pár hasznos jótanácsot a környezettudatosságra való nevelésről Tóbiás Károly, a ferencvárosi Molnár Ferenc Kéttannyelvű Általános Iskola földrajztanára.

Gyerekszoba 

Mesél a természet – Mesélve oktató természetfilm kicsiknek (videóval)

Az 5-10 éves korosztály számára ajánlott kisfilmsorozat témái az általános iskola első éveinek tananyagát illusztrálják. A történetek hangsúlyozzák a természet szépségét, megőrzésének és védelmének fontosságát, alkalmasak a környezettudatos nevelésre.

Gyerekszoba 

Mese gyerekeknek: A lovak és a szamarak (hangoskönyv)

„Valamikor régen, olyan régen, hogy még az idősek is elfelejtették már, történt egyszer, hogy nagy háború tört ki a lovak és a szamarak között. Sok történész följegyezte ezt az esetet. No, nem azért, mert valami egészen szokatlan volt, hanem egész egyszerűen azért, mert e háború alatt történt valami, ami megváltozatta a kapcsolatot a két faj között, és véget vetett a harcnak.”

Gyerekszoba 

Online erdei iskola indult

Online erdei iskola indult vasárnap a madarak és fák napján az Országos Erdészeti Egyesület Facebook-oldalán.

Gyerekszoba 

Joy története a gémmel (rövid animációs film)

Egy horgászó gazdi, egy kutya és egy gém. Kedves rövid kínai animációs film (A Joy Story: Joy and Heron) a lehetőségekről és egymás segítéséről – nem csak gyerekeknek.

Gyerekszoba 

Organikus műanyag és újrahasznosítás – ezek az új játékdivatok

Az időtálló műanyag játékok ma már generációkat kötnek össze. Az évtizedek során azonban sokat változott a világ, és így a trendek is. Az olcsóság és a divatosság mellett megjelent egy nagyon fontos új szempont is: a fenntarthatóság. Szakértők szerint 2020-ban ez az irány fogja a legnagyobb kihívás elé állítani a játékgyártókat.

hu.euronews.com
Gyerekszoba 

Így játsszunk a gyerekkel, hogy a mindennapjai részévé váljon a környezettudatosság

A jövő bolygóját jelenleg mi formáljuk, de a gyerekeinknek kell majd rajta élniük. Éppen ezért fontos, hogy már kicsi koruktól kezdve rászoktassuk őket a környezettudatosságra, arra, hogy a mindennapjaik részévé váljanak ezek a tevékenységek. Íme, néhány játékos forma a gyerekek tanítására.