2019. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Gyerekszoba 

Lengemesék újra a mozikban

Az egyik legnépszerűbb gyermekkönyvírónk, a József Attila-díjas Berg Judit Lengemesék-sorozatának második, a szerző által 4 éves kortól ajánlott része Pálfi Zsolt rendezésében került egész estés családi mesefilmként a mozikba.

Gyerekszoba 

Vidd ki a gyereket, nem árt neki a hideg

A hideg és a latyak nem akadály: a szabadban játszadozás számos előnye télen is ugyanúgy érvényes, mint az év bármely más napján.

Gyerekszoba 

Környezettudatosan, gyerekvállalás után is

Amíg csak magunkért vagyunk felelősek, nem is olyan nehéz lemondani a fogyasztói világ kényelmes, de gyakran környezetszennyező csábításairól. Gyermekünk megszületésével azonban könnyen arra eszmélhetünk, elborítanak bennünket az  eldobható pelenkák, törlőkendők és a legváltozatosabb műanyag eszközök.

Gyerekszoba 

A mai gyerekeknek mindennél jobban kell a vadon!

A mai iskolások-óvodások napirendje zsúfolásig megtelt, minden percük be van osztva, persze csupa – nyomasztóan – hasznos dologgal. Létszükséglet, és a jövőnk garanciája, hogy szabadban, szabadok is legyenek! (Fotó: Ananabanana/Visual hunt)

nuus.hu
Gyerekszoba 

A zöld nagypapa, aki megépítette minden gyerek álmát

Egy saját hinta, sőt körhinta vagy mérleghinta a kertben, amit a nagypapa készített, az óriási büszkeség lehet.

Gyerekszoba 

Gyerekekkel is elkészíthető hófehér karácsonyfadíszek szódabikarbónából

Könnyen formázható, csodás karácsonyfadíszeket készíthettek az otthon fellelhető legegyszerűbb alapanyagokból is. A szódabikarbóna tisztító hatásáról és egyéb hasznos felhasználási módjairól már sokszor írtunk, most viszont a belőle készíthető karácsonyfadíszekhez mutatunk egy szuper receptet.

Gyerekszoba 

Karácsonyi gyerekkönyvajánló – nem csak ünnepi témában

Már alig maradt pár nap, és itt a karácsony. A gyerekek visszaszámolnak, szinte tapintani lehet a bennük lévő izgatottságot. Ez az idő még épp elegendő a kiegészítő meglepetések, például néhány remek olvasnivaló beszerzésére. Változatos és érdekes témájú gyerekkönyveket ajánlunk a karácsonyfa alá – ismert, klasszikus meséket, hasznos kézikönyveket és egyebeket.

Gyerekszoba 

Mesekönyv gyerekeknek: A búza útja

A búza útja – Kis barátok nagy küldetésben című mesekönyv három szántóföldön élő jóbarát szemszögéből mutatja be izgalmasan a búza útját a vetéstől egészen addig, amikor kenyér kerül az asztalra. A könyv végén játékos foglalkoztatók is vannak.

Gyerekszoba 

Nádtengeri rejtélyek a karácsonyfa alá

Berg Judit kedves lengemeséi elvarázsolják a kicsiket – a mesesorozat legújabb darabja, a Nádtengeri rejtélyek akár karácsonyi ajándéknak is nagyszerű. Ezzel a könyvvel nem lesz nehéz megszerettetnünk az olvasást a gyerekekkel, hisz izgalmas, vadonatúj kalandokat rejt, és rajtunk múlik, mi lesz a történet befejezése.

Gyerekszoba 

Pelus nélkül felnövő babák? Lehetséges!

Az eldobható pelenkák korában már a mosható textilváltozatot választó szülők előtt is sokan fejet hajtanak, hiszen környezettudatos – és költségtakarékos – döntésükkel lemondanak az eldobható pelusok nyújtotta kényelemről. Az pedig, hogy egy kisbaba pelenka nélkül nőjön fel, sokak számára szinte elképzelhetetlen. Pedig a világ országainak több mint harmadában így van. Az eliminációs kommunikáció (EC) módszert bármely szülő könnyedén elsajátíthatja.

Gyerekszoba 

Környezetbarát, vegyszermentes, vízzel lemosható körömlakk gyerekeknek és felnőtteknek

A kislányok többsége imádja a színes, csillogós dolgokat, szívesen utánozzák édesanyjukat az öltözködésben, szépségápolásban. A Snails környezetbarát, natúr körömlakkjai sokszínűek, játékosak, és – főként az év végi ünnepek közeledtével – az anyukák is megengedik a használatukat, hiszen nem tartalmaznak káros összetevőket, továbbá szappanos vízzel gyorsan és egyszerűen eltávolíthatók. 

Gyerekszoba 

Karácsonyi fogyasztási csábítások és önvédelmi lehetőségek

Az ünnepekre készülve a családok zöme jelentősen többet költ. A szülők tudatos vásárlása és a pénzügyi nevelés épp abban segíthet, hogy magunkat és gyermekeinket is felvértezzük ezekkel a csábításokkal, kihívásokkal szemben. A Pénziránytű Alapítvány munkatársainak írásából a témában készült felmérések olykor meglepő eredményeiről is olvashatnak.

Gyerekszoba 

Nem tabu – így beszélj a gyerekkel a pénzről

A magyar családokban a pénzügyek átbeszélésének még nincs igazi gyakorlata. Pláne, ha problémák merülnek fel a családi költségvetéssel. Pedig ahhoz, hogy a fiatalok okos pénzügyi döntéseket hozzanak, szükségük van alapvető pénzügyi kompetenciákra. Hogyan beszéljünk a pénzről a családban, hogyan fejleszthetjük a gyerekek pénzügyi tudatosságát?

tudatosvasarlo.hu
Gyerekszoba 

Mikulás-váró kisgyerekből kiegyensúlyozott felnőtt

A magyar szülők 71 százaléka jobbnak tartja, ha gyermekük hisz a Mikulásban és a hasonló csodás lényekben – derül ki az NN Biztosító reprezentatív felméréséből. A pszichológusok többsége úgy véli, a képzeletüket használó, mesék közt felnövő gyerekekből boldogabb, egészségesebb lelkületű felnőttek lesznek.

Gyerekszoba 

Egy hasznos és hulladékmentes adventi kalendárium

Manapság ezerféle adventi kalendáriumot szerezhetünk be az édességes opciók közül egészen a kozmetikumokat vagy épp ékszereket rejtő csodákig. De egyik sem olyan környezettudatos, mint a Felelős Gasztrohős játékos, online verziója.

Gyerekszoba 

Hogyan mondjam el neki?

A klímaváltozáshoz kapcsolódó bonyolult és sokszor nyomasztó összefüggések megértése felnőttként sem mindig egyszerű. Akkor hogyan beszéljünk róluk a gyerekeinknek?

Gyerekszoba 

Magyar követőre talált a koravén babák megmentője

A Rebaba műhelyében különleges átalakító show zajlik: a túlsminkelt babák arcáról lemosott festék helyére kézzel festett gyermekarc kerül, a baba egyedi, kézzel készített ruhát kap, és bőrcipőt. Megszépül, megújul, más normákat közvetít, kifestett nőből bájos gyermekké válik.

Gyerekszoba 

Különleges babaágy a funkcionális és tartós tárgyak rajongóinak

Ferde rácsozású kiságy? Tizenkét éves korig átalakítható termékek? Olyan gyerekszobabútorok, amelyekben találkozik a stílus, az időtálló dizájn és a praktikum is? Ez a Nook.

Gyerekszoba 

Fókuszban a gyerekszoba

A természetes és környezetkímélő alapanyagok használata mindig és mindenhol üdvös, de ha a legkisebbek szobájáról van szó, az ő egészségük érdekében is fontos a megkülönböztetett figyelem.
(Fotó: maxpixel.net)

otthonokesmegoldasok.hu
Gyerekszoba 

Családi csapatépítés: ültessünk babot!

A növények fejlődése, átalakulása varázslatos folyamat, amit érdemes közelről szemügyre venni. Ráadásul a babnevelgetés felelősségvállalásra, gondoskodásra is tanít.