2018. december 17., Lázár, Olimpia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megérkezett a lebomló terhességi teszt

Az USA Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala (FDA) is jóváhagyta a legújabb biológiailag lebomló terhességi tesztet, amely nemcsak a nők, de a környezet számára is jobb.

A terhességi tesztek külsőre semmit sem változtak 1987 óta (a digitális résztől eltekintve). Ez azt jelenti, hogy még mindig ugyanazok a műanyag, biológiailag nem lebomló terhességi tesztek vannak forgalomban, több mint 30 éve.

Használat után ezek rendre a kukában, majd a hulladéklerakókban végzik. Két hölgynek, Bethany Edwardsnak és Anna Simpsonnak hála most megszületett az első lebomló, abszolút környezetkímélő, vécében lehúzható teszt, amely valamikor 2018 második felében kerül kereskedelmi forgalomba.

Fotó: meetlia.com

Ahogyan a legtöbb teszt, a Lia Diagnostics új innovatív változata is a vizeletből állapítja meg a terhességet, és ugyanúgy a két csík jelenti a pozitív eredményt.

A lényegi különbség az anyagában van, a Lia tesztek ugyanis olyan speciális papírból készültek, amely vízzel érintkezve szinte azonnal szétmállik, ezért bátran lehúzható a vécén. A teszt vízben gyorsabban feloldódik, mint bármelyik háromrétegű WC-papír, talajba kerülve pedig 3 hónap alatt 98%-ban lebomlik.

Neked ajánljuk
Egy hasznos és hulladékmentes adventi kalendárium Jöhet a fenntartható tengeri áruszállítás? 7 tipp a zöldebb és etikusabb karácsonyhoz A hónap gyógynövénye: a sokoldalú dió Íme a metropolisz, ahol már csak villanybuszok közlekednek
Tovább a forrásra: babaszoba.hu
Vissza
Hírfolyam