2021. december 4., Barbara, Borbála
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az ökotudatos szülők éve lesz 2018

Az egyik legnagyobb képkereső oldal, a Pinterest a tavalyi év legtöbbet keresett kifejezései alapján trendelőrejelzést készített 2018-ra. E szerint a környezettudatos gyerekneveléshez kapcsolódó keresések egyre népszerűbbek. A 365.reblog.hu összeszedte, hogy mely trendek lesznek idén felfutóban.

Klasszikus fajátékok

Úgy fest, a mai szülőkben egyre inkább tudatosul, milyen egészségügyi kockázatuk lehet az olcsó műanyag játékoknak, például a belőlük kioldódó vegyületek miatt. A fajátékokra való keresés 173 százalékkal nőtt idén.

Fotó: Pexels.com

Légsütés

A gyerekek imádják a sült krumplit vagy csibefalatokat, és ezeket olaj nélkül is ropogósra meg lehet sütni egy forrólevegős sütőben: a szóra 1809 százalékkal többen kerestek rá, mint korábban.

Fotó: Pixabay.com

Ökobabaruhák

Legyen szó textilpelenkáról vagy újrahasznosított, illetve különleges növényi (például bambusz) alapanyagokból készülő ruháról, egy mai szülő igyekszik megkímélni csemetéje bőrét a műszáltól. A Pinteresten 750 százalékkal ugrott meg az „ökoruházat” kulcsszavas keresés. A használt babaruha nemcsak azért jó, mert olcsó, hanem mert a sokszori mosás hatására már rég kioldódott belőle minden vegyi  anyag (például festékmaradék). A természetes anyagok iránti érdeklődés egy különleges formában is megnyilvánul: 444 százalékkal nőtt a gyapjúfonalból saját kezűleg is készíthető pompon szóra való keresés.

Fotó: Pexels.com

A további trendelőrejelzések az alábbi linken érhetők el.

Neked ajánljuk
Keresd az ökocímkét! Ingyen használhatják a Mol Limót a Tanítsunk Magyarországért mentorai Dilemmák a rohanvást kortyolt kávé körül Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: 365.reblog.hu
Vissza
Hírfolyam