2018. február 18., Bernadett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Virágokkal várjuk a tavaszt

A naptár szerint még javában tél van, de az enyhébb napokon már ácsingózunk a tavaszi színek, illatok után. A hagymás virágok a kertben a korai napsütésre lassan ébredeznek, de ha a virágbolt előtt elcsábulunk egy kis cserépben levelét bontogató fürtös gyöngyike vagy jácint láttán, a lakásban is együtt figyelhetjük a növekedés és a virágbontás csodáját.

A hagymások átmenetileg a lakásban is jól érzik magukat, az első virágzás után azonban érdemes állandó otthont keresnünk nekik egy árnyas kertben vagy balkonon.

A hagymások gondozása igazán egyszerű feladat. A virágzó hagymások általában jól tűrik a hideget, csak a –5 °C-nál erősebb fagy tehet bennük kárt. Így ha éjszaka nagyon lehűl, ne hagyd a cserepet vagy virágládát a balkonon. 

Minden körülményt jól viselnek, de óvni kell őket a szélsőségektől. A földjük mindig legyen nedves, de sose álljanak vízben, és sose száradjon ki a talaj alattuk, mert az halálos veszélyt jelenthet a hagymákra.

Az öntözés feladatát a legkisebbek is nagyon élvezik – fontos, hogy a hagymások esetében a földre, és ne a növényre kerüljön a víz. Ha a tavaszra és a virágokra várva naponta készítünk közösen egy fotót, pár hét után visszanézve őket rácsodálkozhatunk, és megbeszélhetjük, milyen nagy változáson ment át a nárciszunk, jácintunk vagy fürtös gyöngyikénk.

Tovább a forrásra: life.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Ember és természet” fotópályázat 2018 „Találd meg, írd le és őrizd meg!” – pályázat a vizes élőhelyek világnapja alkalmából 1970 óta súlyosan csökkent a madarak száma Dániában 2018 a földrengések éve lehet 21. századi számvetés: a víz az úr