2019. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Virágokkal várjuk a tavaszt

A naptár szerint még javában tél van, de az enyhébb napokon már ácsingózunk a tavaszi színek, illatok után. A hagymás virágok a kertben a korai napsütésre lassan ébredeznek, de ha a virágbolt előtt elcsábulunk egy kis cserépben levelét bontogató fürtös gyöngyike vagy jácint láttán, a lakásban is együtt figyelhetjük a növekedés és a virágbontás csodáját.

A hagymások átmenetileg a lakásban is jól érzik magukat, az első virágzás után azonban érdemes állandó otthont keresnünk nekik egy árnyas kertben vagy balkonon.

A hagymások gondozása igazán egyszerű feladat. A virágzó hagymások általában jól tűrik a hideget, csak a –5 °C-nál erősebb fagy tehet bennük kárt. Így ha éjszaka nagyon lehűl, ne hagyd a cserepet vagy virágládát a balkonon. 

Minden körülményt jól viselnek, de óvni kell őket a szélsőségektől. A földjük mindig legyen nedves, de sose álljanak vízben, és sose száradjon ki a talaj alattuk, mert az halálos veszélyt jelenthet a hagymákra.

Az öntözés feladatát a legkisebbek is nagyon élvezik – fontos, hogy a hagymások esetében a földre, és ne a növényre kerüljön a víz. Ha a tavaszra és a virágokra várva naponta készítünk közösen egy fotót, pár hét után visszanézve őket rácsodálkozhatunk, és megbeszélhetjük, milyen nagy változáson ment át a nárciszunk, jácintunk vagy fürtös gyöngyikénk.

Neked ajánljuk
Gyerekbarát filmek a környezetvédelem jegyében A te gyereked eltölt 1000 órát idén a szabadban? Ehető játszókerteket az óvodákba! A kamerák segítenek megfékezni az illegális hulladéklerakókat Műanyagból származó adalékanyagot találtak északi-sarkvidéki madarak tojásaiban
Tovább a forrásra: life.hu
Vissza
Hírfolyam