2018. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Legyen saját kincses naplótok!

A közös családi kirándulásokra mindenki szívesen gondol vissza: nem véletlenül készül az a sok szelfi, és vándorol haza az apró zsebekben temérdek toboz, színes levél, gesztenye és kavics. Mert jó lenne valahogy megőrizni, amit akkor, ott, együtt az erdőben járva láttunk, tudtunk, éreztünk. Esetleg egy közös naplóban?

A scrapbook-technika számtalan lehetőséget kínál arra, hogy a kirándulás során összegyűlt számtalan adat, benyomás, kincs és kép egy helyen találjon otthonra. Az apró tárgyak számára átlátszó tasakokat, borítékokat készíthetünk: a leginkább egy gyűrűs mappa felelhet meg a célnak.

Fotó: www.marthastewart.com

A kinyomtatott fényképeket, a lepréselt (nem védett!) virágokat, az apró kavicsokat, kagylókat, így mind egy helyre gyűjthetjük. A dátum feljegyzése mellett a szülők vagy egy írni tudó gyerek felsorolhatja a naplóban a kirándulás legfontosabb eseményeit, a legérdekesebb megfigyelt állatokat, növényeket; jegyzetekkel láthatja el a fontosabb relikviákat.

Fotó: goexplorenature.com

Ha rákaptunk a dolog ízére, rajzolni szerető családtagok akár színes ceruzával is készülhetnek a kirándulásokra, egy sikeresen azonosított növényről, bogárról vagy a táj igazán lebilincselő darabjáról gyors skicc is készülhet a napló számára.

Így persze nemcsak az emlékek gyűlnek majd, hanem a természettel kapcsolatos tudás is, ráadásul ha a család ráérez az alkotás örömére, valószínűleg a kirándulások is megszaporodnak majd.

Neked ajánljuk
Növénymesék a gyereknevelés szolgálatában Ha madarakról kérdez, nem kell határozatlanul válaszolnod Macskátlanítanának egy új-zélandi települést Íme a napelem, amely a zord télnek is ellenáll Bloomberg: 2040-re 559 millió villanyautó lesz a világ útjain
Tovább a forrásra: theartofsimple.net
Vissza
Hírfolyam