2018. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Legyen saját kincses naplótok!

A közös családi kirándulásokra mindenki szívesen gondol vissza: nem véletlenül készül az a sok szelfi, és vándorol haza az apró zsebekben temérdek toboz, színes levél, gesztenye és kavics. Mert jó lenne valahogy megőrizni, amit akkor, ott, együtt az erdőben járva láttunk, tudtunk, éreztünk. Esetleg egy közös naplóban?

A scrapbook-technika számtalan lehetőséget kínál arra, hogy a kirándulás során összegyűlt számtalan adat, benyomás, kincs és kép egy helyen találjon otthonra. Az apró tárgyak számára átlátszó tasakokat, borítékokat készíthetünk: a leginkább egy gyűrűs mappa felelhet meg a célnak.

Fotó: www.marthastewart.com

A kinyomtatott fényképeket, a lepréselt (nem védett!) virágokat, az apró kavicsokat, kagylókat, így mind egy helyre gyűjthetjük. A dátum feljegyzése mellett a szülők vagy egy írni tudó gyerek felsorolhatja a naplóban a kirándulás legfontosabb eseményeit, a legérdekesebb megfigyelt állatokat, növényeket; jegyzetekkel láthatja el a fontosabb relikviákat.

Fotó: goexplorenature.com

Ha rákaptunk a dolog ízére, rajzolni szerető családtagok akár színes ceruzával is készülhetnek a kirándulásokra, egy sikeresen azonosított növényről, bogárról vagy a táj igazán lebilincselő darabjáról gyors skicc is készülhet a napló számára.

Így persze nemcsak az emlékek gyűlnek majd, hanem a természettel kapcsolatos tudás is, ráadásul ha a család ráérez az alkotás örömére, valószínűleg a kirándulások is megszaporodnak majd.

Tovább a forrásra: theartofsimple.net
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Klímatudatos Budapest”: pályázat általános iskolás gyermekek részére Az óceáni bolygó (angol nyelvű természetfilm) „A kínzás nem kultúra” – Több ezren tüntettek Madridban „Ahol a fák égig érnek” – Pályázat 11–15 évesek számára „Egy doboznyi természet” – Pályázat általános iskola alsó tagozatosai számára