2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

CubiCup – fából készült társasjáték

A társasjátékkal játszani jó, mert összehozza a családot. Logikai játékot játszani jó, mert fejleszti a gondolkodását kicsinek és nagynak. A CubiCup ráadásul megújuló alapanyagból – fából – készül, Magyarországon gyártják, és a HunDidac és MENSA HungarIQa elismerését is kiérdemelte.

A CubiCup egy magyar fejlesztésű, Magyarországon gyártott térbeli játék, mely mindig csak éppen annyira bonyolult, amennyire a játékban részt vevők képzettek. 

Fejleszti a memóriát, a koncentrációs készséget, a térlátást és a téri koordinációt, a logikát.

Állandó szereplője különböző logikai rendezvényeknek, mint például a „7 próbás” versenynek, logikai táborokban méltán vált a gyerekek egyik kedvencévé.

A CubiCup 3D-s játék: nem síkban folyik a játszma, hanem a harmadik dimenzió irányában is. Térbeli formákat kell felismerni, és azok viszonyaiból kell kitalálni a stratégiát, a következő lépést. Kettő-, három- és négyszemélyes változata is van. Játékszabálya egyszerű, azonnal, már a kezdők is tudnak játszani, de a profizmushoz sok gyakorlás és fifika kell.

A gyerekeknek 5-6 éves kortól ajánlott, iskolai felkészítésben is kiváló hatású.
A CubiCuppal tehát nem nehéz játszani, de minél képzettebbek a játékosok, annál nehezebb a játék is, így akár 10-15 lépésre is előre kell gondolkodni.

A különféle fent felsorolt előnyök mellett a gyógypedagógiai szakvélemény szerint a játék erőteljesen és sokoldalúan fejleszti a gyerekek finommotorikus mozgását, gondolkodását és látásmódját is.

Neked ajánljuk
Ki nevet a végén? – Mezők-szántók madarai (társasjáték) Sok ezer gyermek látta már a pécsi állatkert élményközpontját Vásárlással szavazzunk az ökotermékekre (videóval) A jövőben sok ezer tonna akkumulátor hasznosulhat Európában Hogyan csökkenhetne a bútoripar ökológiai lábnyoma?
Tovább a forrásra:
Vissza
Hírfolyam