2020. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Főzött gyurma házilag

A legtöbb gyerek nagyon szeret gyurmázni, ráadásul felsorolhatatlan, hányféle készséget és képességet fejlesztünk, ha hagyjuk őket szabadon garázdálkodni, és igyekszünk jó arcot vágni a padlóra tapadó apró gyurmagalacsinokhoz. Ha kipróbáljuk ezt a receptet, a massza ára és összetétele miatt sem kell többé aggódnunk.

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál só
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kk. citromsav vagy borkősav (hogy ne penészedjen meg)
  • 3 dl víz

Elkészítés

Keverj össze minden száraz anyagot, majd add hozzá a vizet és az olajat. A legkisebb fokozaton folyamatosan kevergetve 15-20 percig főzd a masszát. Ha eleinte ragacsosnak vagy darabosnak tűnik, ne add fel – akkor lesz kész, ha már nagyon nehezen lehet keverni. Amikor kihűlt, jól gyúrd át egy zacskóban, majd tedd egy jól zárható dobozba. 

Színezés

Ha barna színű gyurmát szeretnél, a liszthez tegyél kakaóport, ha sárgát, akkor pedig kurkumát. Használhatsz folyékony ételfestéket vagy temperát is, ebben az esetben olyan árnyalatú lesz a gyurma, amilyen a festék színe.

A gyerekek imádni fogják!

Neked ajánljuk
Maradék nélkül, 2. rész – Az élelmiszerhulladékok keletkezésének okai Maradék nélkül, 1. rész – Élelmiszerhulladékok (animáció) Az aggasztó hírek árnyékát jólesik néha egy kis csokival elhessegetni – de most különösen fontos, hogy jól válassz! Így tároljuk a zöldséget és gyümölcsöt, hogy ne vesszenek kárba Az Európai Bizottság bemutatta új éghajlatvédelmi tervét
Tovább a forrásra: femcafe.hu
Vissza
Hírfolyam