2018. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Főzött gyurma házilag

A legtöbb gyerek nagyon szeret gyurmázni, ráadásul felsorolhatatlan, hányféle készséget és képességet fejlesztünk, ha hagyjuk őket szabadon garázdálkodni, és igyekszünk jó arcot vágni a padlóra tapadó apró gyurmagalacsinokhoz. Ha kipróbáljuk ezt a receptet, a massza ára és összetétele miatt sem kell többé aggódnunk.

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál só
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kk. citromsav vagy borkősav (hogy ne penészedjen meg)
  • 3 dl víz

Elkészítés

Keverj össze minden száraz anyagot, majd add hozzá a vizet és az olajat. A legkisebb fokozaton folyamatosan kevergetve 15-20 percig főzd a masszát. Ha eleinte ragacsosnak vagy darabosnak tűnik, ne add fel – akkor lesz kész, ha már nagyon nehezen lehet keverni. Amikor kihűlt, jól gyúrd át egy zacskóban, majd tedd egy jól zárható dobozba. 

Színezés

Ha barna színű gyurmát szeretnél, a liszthez tegyél kakaóport, ha sárgát, akkor pedig kurkumát. Használhatsz folyékony ételfestéket vagy temperát is, ebben az esetben olyan árnyalatú lesz a gyurma, amilyen a festék színe.

A gyerekek imádni fogják!

Neked ajánljuk
Kukaland: játékosan a szelektív gyűjtésről Állatbarát gyerek = boldog gyerek? Gyűjtögessük a parafa dugókat Szerbiát is meghódítja a szélenergia? A Toyota napelemmel hasznosítja a kánikulát
Tovább a forrásra: femcafe.hu
Vissza
Hírfolyam