2019. augusztus 18., Ilona
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kukaland: játékosan a szelektív gyűjtésről

Papír világ, műanyag világ, fém világ és üveg világ – erre kalandozhatnak a gyerekek a KukaLand nevű számítógépes játék során, és tehetik próbára ügyességüket, gyorsaságukat és kreativitásukat, miközben észrevétlenül elsajátítják a szelektív hulladékgyűjtés fortélyait.

Az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) saját fejlesztésű multiplatform játéka színt visz a verekedős és lövöldözős játékok világába, ráadásul kifejezetten hasznos is.

A KukaLand egy ismeretterjesztő és attitűdformáló játék, amely során a játékosok a négy különböző – papír, műanyag, fém és üveg – világban barangolva az adott hulladéktípushoz és annak szelektív gyűjtéséhez kapcsolódó információkat sajátíthatnak el szórakoztató módon.

Fotó: FM KNSZFF/youtube.com

A játék alapvetően nem arra fókuszál, hogy melyik kukába milyen hulladékot kell dobni, hanem 

a szelektív hulladékgyűjtés helyes módját (kiürítés, lapítás, válogatás) segít rögzíteni a gyerekekben.

Az ismeretterjesztést a pályák végén megjelenő üzenetek és egyéb érdekes, figyelemfelhívó információk is segítik. A gyerekek ezekből megtudhatják például, hogy egy műanyag palack előállításához háromszor annyi vízre van szükség, mint amennyit beletöltenek, és hogy egy üvegpohár újrahasznosítása annyi energiát spórol meg, amennyivel egy televíziót három órán át működtethetünk.

A KukaLand elérhető a játék weboldalán és a Szelektalok.hu Facebook-oldalán, valamint mobiltelefonra és táblagépre egyaránt letölthető iOS-, illetve Android-alkalmazásként.

Neked ajánljuk
Már csecsemőként a képernyő rabjává válnak a gyerekek Glóbi bemutatkozik – A Föld bolygó mesél a gyerekeknek (rajzfilm) Az asztmás megbetegedések harmadát a légszennyezés okozza Környezetbarát startupokkal is dolgozik az IKEA Életveszélyes a lébényi erdő
Tovább a forrásra: szelektalok.hu
Vissza
Hírfolyam