2018. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Két keréken, utánfutóval

Biciklivel járni nemcsak kellemes, de olcsó, környezetbarát és egyben sportos megoldás is lehet, akár iskolába vagy munkába járásról, akár  családi kirándulásról van szó. A legkisebbek, amíg  nem lesznek maguk is a pedál urai, kényelmes utánfutóban utazhatnak – azonban ahhoz, hogy tényleg biztonságban legyenek, néhány szempontot figyelembe kell vennünk leendő „hintónk” kiválasztásánál.

A három fő szempont, amit érdemes tekintetbe vennünk a választásnál: a bicikli-utánfutó technikai jellemzői, alkotóelemeinek – főleg a gyerekek testfelületével érintkező felületeknek – károsanyag-mentes összetétele és a praktikum.

A biztonság szempontjából ideális bicikli-utánfutónak ötpontos biztonsági öve, átfordulásbiztos kerete van, nagy követési távolság jellemzi, kielégítő önsúllyal rendelkezik a nagyobb menetbiztonság érdekében, és minél nagyobb, lehetőség szerint befelé dőlő kerekekkel van felszerelve.

Emellett a megfelelő rögzítéshez biztonságos kuplungra és jól kialakított rögzítőre van szükség.

Fotó: Brian Yap (葉)/Flickr

A megfelelő nap-, szél- és rovarvédelem érdekében fontos, hogy a ponyva anyaga is minőségi legyen. Érdemes utánajárni annak is, az egyes gyártók termékei hogyan szerepelnek a különböző minőségbiztosítási rendszerek tesztjein, illetve hogy előfordult-e egészségre veszélyes festékmaradvány, műanyaglágyító miatt termékvisszahívás a gyártó utánfutóival kapcsolatban (néhány évvel ezelőtt Németországban volt ilyenre példa).

 A jobb kihasználhatóság érdekében érdemes futóbiciklivé alakítható modellt választanunk. 

Tovább a forrásra: ecowoman.de
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Egy doboznyi természet” – Pályázat általános iskola alsó tagozatosai számára 10 csodálatos hely a téli Erdélyben és Székelyföldön 7 magyar falu, ahol jó élet lakik A bébiruha bérelve jó igazán A Duna ura – A Kvassay-zsilip