2019. augusztus 24., Bertalan
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Két keréken, utánfutóval

Biciklivel járni nemcsak kellemes, de olcsó, környezetbarát és egyben sportos megoldás is lehet, akár iskolába vagy munkába járásról, akár  családi kirándulásról van szó. A legkisebbek, amíg  nem lesznek maguk is a pedál urai, kényelmes utánfutóban utazhatnak – azonban ahhoz, hogy tényleg biztonságban legyenek, néhány szempontot figyelembe kell vennünk leendő „hintónk” kiválasztásánál.

A három fő szempont, amit érdemes tekintetbe vennünk a választásnál: a bicikli-utánfutó technikai jellemzői, alkotóelemeinek – főleg a gyerekek testfelületével érintkező felületeknek – károsanyag-mentes összetétele és a praktikum.

A biztonság szempontjából ideális bicikli-utánfutónak ötpontos biztonsági öve, átfordulásbiztos kerete van, nagy követési távolság jellemzi, kielégítő önsúllyal rendelkezik a nagyobb menetbiztonság érdekében, és minél nagyobb, lehetőség szerint befelé dőlő kerekekkel van felszerelve.

Emellett a megfelelő rögzítéshez biztonságos kuplungra és jól kialakított rögzítőre van szükség.

Fotó: Brian Yap (葉)/Flickr

A megfelelő nap-, szél- és rovarvédelem érdekében fontos, hogy a ponyva anyaga is minőségi legyen. Érdemes utánajárni annak is, az egyes gyártók termékei hogyan szerepelnek a különböző minőségbiztosítási rendszerek tesztjein, illetve hogy előfordult-e egészségre veszélyes festékmaradvány, műanyaglágyító miatt termékvisszahívás a gyártó utánfutóival kapcsolatban (néhány évvel ezelőtt Németországban volt ilyenre példa).

 A jobb kihasználhatóság érdekében érdemes futóbiciklivé alakítható modellt választanunk. 

Neked ajánljuk
Már csecsemőként a képernyő rabjává válnak a gyerekek Glóbi bemutatkozik – A Föld bolygó mesél a gyerekeknek (rajzfilm) Az asztmás megbetegedések harmadát a légszennyezés okozza A Camponában mindenkit vár Helen könyvtára Németország után Norvégia is felfüggesztette az erdővédelmi segélyek folyósítását Brazíliának
Tovább a forrásra: ecowoman.de
Vissza
Hírfolyam