2020. július 14., Örs, Stella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezetbarát szőnyegek és tárolók a rendezett gyerekszobákért

Aki környezettudatosan szeretné berendezni otthonát és a gyerekszobát, ösztönösen keresi az újrahasznosított alapanyagokkal dolgozó márkákat. Ilyenek az egyedi és bájos Crooocus szőnyegek és tárolók is – megálmodójukkal, Nagy-Sverteczki Zsófiával a kisgyermekeknek készülő egyedi dizájnertermékekkel foglalkozó Babyberry és barátai showroom készített interjút.

Sverteczki Zsófia és a környezetbarát Croocus tárolók Fotó: Croocus/facebook.com

Milyen termékeket készítesz? Milyen korú gyerekek szobáiba szánod?

Zsófia: Újrahasznosított textilből horgolok szőnyegeket, kosarakat. Többnyire egyedi elképzeléseket valósítok meg. A legnépszerűbbek az állatfigurás termékeim. A szőnyegeket különösen ajánlom babaszobákba, mert pihe-puha hempergőként is használhatók. A kosarak alkalmasak pelenkatárolásra, játéktárolásra. Mivel óriáskosarakat is készítek, végtelen a felhasználási lehetőség.

Hogyan és milyen indíttatásból születtek ezek a termékek?

Zsófia: Textilmaradékok felhasználásán gondolkodtam, és kísérleteztem, amikor az első darabok készültek. Észrevettem, hogy a gyerekeim mennyire vonzódnak a színes, érdekes textúrájú alkotásaimhoz, és így kanyarodtam a gyerekszobák világa felé.

Fotó: Croocus/facebook.com

Fontos számodra a környezettudatosság?

Zsófia: Az anyagválasztás volt előbb, és utána jött a környezettudatosság. Eredetileg ruhatervezéssel foglalkoztam, de az első gyerekem születése után épp egy nagy szekrénypakolás közben döbbentem rá, hogy mekkora pazarlás mindig újat venni. Akkor született az első darabom, ami leselejtezett pólókból készült, aztán elkapott a lendület.

A gyerekeim számára már természetes a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás. Sőt, a kisfiam sokszor előbb veszi észre, ha újrahasznosítható kincseket készülök kidobni.

Hol és hogyan készülnek a termékek?

A termékeim az otthonunkban kialakított műhelyemben készülnek. A fonalak ott sorakoznak az íróasztalom mellett, ahová leülök horgolni. Megrendelésre is készítek szőnyegeket. Legtöbbször olyan szobákba kerülnek a szőnyegeim, amelyeknek már kialakult a színvilága, így ahhoz alkalmazkodva választjuk meg a fonal árnyalatát.

Fotó: Croocus/facebook.com

Mi a márkád különlegessége?

Minden egyedi, egyszeri és megismételhetetlen kézműves termék. Az alapanyagot, amivel dolgozom, a textilipar hulladékként kezeli, számomra kincs. Viszont ezek a fonalak nem utánrendelhetők, így ha szeretnék, sem tudnék pont ugyanolyan termékeket készíteni. Az alapanyagból adódik a termékeim egyedisége, és igen, nincs két egyforma. Viszont hasonló árnyalatú fonalakat fel tudok ajánlani. A vevőim szeretik, hogy egyedi terméket kapnak, az érték számukra is, hogy nem tömegterméket gyártok.

Borítókép: Croocus/facebook.com

Neked ajánljuk
Környezettudatosság már gyermekkorban – Tóbiás Károly (videó) Feltárulnak a tölgyerdők titkai Az észszerű fogyasztás úttörői a bevásárlóközösségek A világ minden szegletébe eljut a föld sokszínű erdeinek zsivaja Adománnyal segíti a Szent László Kórház dolgozóit a Sodastream
Tovább a forrásra: babyberry-es-baratai.hu
Vissza
Hírfolyam