2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mesekönyvsorozat készül Magyarország tájairól

Az erdei vasutak világán keresztül mutatja be Magyarország természeti szépségeit a Kispöfögők című mesekönyvsorozat, amelynek második kötete a gemenci erdővel ismerteti meg a gyerekeket.

A Rezét gőzös és a gemenci kisvasút című, kemény kötéses, színes illusztrációval ellátott könyv a szórakoztatás mellett Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének növény- és állatvilágáról, turisztikai különlegességeiről, történelméről nyújt játékos formában érdekes ismereteket a 4-8 éves korosztály számára – fogalmaz a kiadó közleménye.

A mesében – amelynek szerzője Csohány Domitilla, illusztrátora Győri Zsolt – a Duna mellék- és holtágai által kialakított tájban tucatnyi állat- és növényfaj képviselői keverednek érdekes kalandokba a mozdonyokkal. Mindeközben Pörbölytől Keselyűsig, Nyárilegelőn és Lassin keresztül Malomtelelőn át a Gemenc-Duna-partig a kisvasút állomásai fontos helyszínei a történeteknek.

A Gemenc Zrt. szakmai támogatásával készült kötetet a gyermekek számára is jól érthető nyomvonaltérkép és a helyi érdekességeket bemutató minilexikon egészíti ki.

 A sorozat szintén 2018-ban megjelent első kötete a lillafürdei erdei vasútról szól Forrás: www.kispofogok.hu

A sorozat tudatosan vállalja a természeti szemléletformálást, az ismeretterjesztést és a hazai természeti, turisztikai, kulturális értékek bemutatását, a kötetek kiváló forrásai az élménypedagógiának. A mesék holisztikus szemléletükkel a kooperatív tanítás-tanulást vagy éppen a projektmódszert is tudják támogatni. Emellett a kötetek gyermekeknek szóló útikönyvként is használhatók, hiszen könnyen elférnek egy kis hátizsákban is.

Magyarország csodálatos tájai, természeti értékei, épített öröksége – a kisvasutak világán keresztül – felkeltheti a kicsik érdeklődését. A kiadó azt reméli, hogy így a családok is kedvet kapnak majd Magyarország jobb megismeréséhez.

A meseélményt a gyermekek a kisvasutak helyszínein élhetik át leginkább, ezért a kiadó arra buzdítja a szülőket, pedagógusokat, hogy adjanak lehetőséget a számukra a helyszínen továbbgondolni a meséket. A kiterjesztett meseélményhez segítséget nyújthatnak a www.kispofogok.hu oldalon, az érdekességek között található információk, amelyekkel bővíthetők, újjávarázsolhatók az alapmesék.

Forrás: www.kispofogok.hu
Neked ajánljuk
Ki nevet a végén? – Mezők-szántók madarai (társasjáték) Sok ezer gyermek látta már a pécsi állatkert élményközpontját Vásárlással szavazzunk az ökotermékekre (videóval) Magyar kutatás: előre jelezhetők lesznek a kártevők és a kórokozók Az elszabaduló felmelegedés esélyét a részeredményeket hozó klímacsúcs csak csökkenteni tudta
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam