Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 1., Hugó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megjelent a Városi Zöld Füzet

Nemrég jelent meg a Városi Zöld Füzet című, ingyenes családi foglalkoztatókönyv, amelyben Budapest zöld területeiről és azok rejtélyeiről olvashatunk. Mindezt gyerekbarát módon, feladványokkal, játékokkal tarkítva, amivel az egész családot be lehet nevezni egy kalandos kirándulásra.

A kiadvány célja, hogy szeretteinkkel közösen ismerhessük meg a város sokszor titkosabb parkjait, kertjeit, tereit, zöld területeit, miközben gyönyörű panorámák, illatozó kertek, élettel teli tanösvények, őshonos fák tárulnak elénk.

Egy családoknak szóló, interaktív foglalkoztatókönyvről van szó, mely tippeket ad arra, hol találunk a fővárosban meglátogatni való zöld területeket. Nemcsak a helyeket nevezi meg, hanem mesél is róluk.

Irány a zöld! Fotó: www.deak17galeria.hu

A kezdeményezés, hogy ilyen módon mutassák be a várost, nem idei: 2016-ban a Városi Titkos Füzet segítségével a belváros tereit, szobrait is körbe lehetett már járni ezzel a játékos módszerrel. A felfedezőtúra folytatása most viszont

kifejezetten a város természeti világára koncentrál, benne kirándulóhelyekkel, természetközeli élőhelyekkel és olyan kertekkel, amiknek a szépségén újra és újra meg tud lepődni az ember. 

A füzet a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria munkáját dicséri. Az ingyenes kiadványt 49 fővárosi könyvtárban és a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában (utóbbiban keddtől péntekig 10 és 18 óra között, szombaton 9 és 13 óra között) szerezhetjük be nyomtatott verzióban, online pedig ITT érhető el.

Neked ajánljuk
Ismerkedj a természettel – Színezők gyerekeknek minden napra Egyszer volt...az élet – A test őrei (rajzfilm) Megdőlt a fővárosi melegrekord Több száz egyeddel ritkítják a yellowstoni park bölényállományát, a természetvédők tiltakoznak Rovelli Carlo: A valóság nem olyan, amilyennek látjuk – E-könyv
Tovább a forrásra: welovebudapest.com
Vissza
Hírfolyam