2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Használd a természet kincseit, és alkoss egy mesét!

Az ősz megérkezése véget vet a kültéri programok sokaságának, helyette azonban több olyan kincset is kínál, amely játékra, mesére csábíthat kicsiket és nagyokat egyaránt. 

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programja ötleteket ad ahhoz, hogy az őszi termésekből varázsolt mesefigurákkal vagy akár mesedíszletekkel hogyan tehetjük vidámabbá a borúsabb napokat.

A hűvös idő nem egyenlő az unalmas hétköznapokkal, hiszen a színes természet számtalan kreatív lehetőséget ad arra, hogy mesét varázsoljunk gyermekünk számára – különösen akkor, ha egy betegség néhány napra ledönti a lábáról.

Az ősz kincsei, mint például a lehulló falevelek és gesztenyék, remek alapanyagai lehetnek egy-egy történetnek, mesedíszletnek.

A hintó előállt Fotó: AngryJulieMonday/lickr.com

A könnyen és gyorsan kivitelezhető praktikáknak csak a kreativitás szabhat határt, ami még élvezetesebb és mókásabb, ha a gyerekeket is bevonva alkotjuk meg a figurákat és egyéb kellékeket.

  • Gesztenye: Az ősz nagy kedvencét minden kisgyerek örömmel gyűjtögeti, így elég, ha kipakoljuk a gyerekünk zsebét, szinte biztos, hogy találunk benne egy-két gesztenyét. A szép, barna gömbökből néhány fogpiszkáló, némi gyurma vagy maradék fonál segítségével könnyen megalkothatjuk a kedvenc mesefigurákat, vagy akár egy közösen kitalált történet szereplőit.
  • Tök: Nem tévedhetünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy Hamupipőke történetét mindenki ismeri. Egyik ikonikus pontja, amikor a tök egy meseszép hintóvá változik át, így a már lassan nálunk is klasszikusnak számító halloweeni dekoráció helyett akár egy hercegnős történet kellékévé is kifaraghatjuk a látványos őszi termést.
  • Falevél: A színes falevelekből nemcsak képet, de számtalan tündéri dolgot készíthetünk: kidekorálhatunk vele egy egyszerű papírdobozt, ami máris erdei kunyhóvá válik, álarcot, tündérkoronát vagy ruhát készíthetünk belőle, néhány öntapadó mozgó szemmel pedig pillanatok alatt nagyon mókás figurákat varázsolhatunk.

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programjába bárki bekapcsolódhat: az otthon elkészített figurák és a közösen kiötlött mesék így akár egy komolyabb betegséggel küzdő kisgyerek gyógyulását is segíthetik.

Neked ajánljuk
Gyerekek a vadonban – Dánia erdei óvodái (felirattal) Berta Kati: A Föld meséje (rajzfilm) Agócs Írisz: Márkó bácsi kertje Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: kh.hu
Vissza
Hírfolyam