2021. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Neveljünk kreatív gyerekeket – környezettudatosan

A gyerekek általában imádnak rajzolni, és így van ez jól: fejlődik a kézügyességük, a képzelőerejük és szinte bárhol, bármikor könnyen le tudják kötni magukat, ha egy ceruzát kaparinthatnak a kezükbe. De nem biztos, hogy az összes remekműnek papírra kell készülnie! 

A krétatábla igazán praktikus eszköz: végtelen mennyiségben kerülhet rá irkafirka, rajz vagy üzenet, amivel temérdek papírhulladékot spórolhatunk meg – csakhogy finoman szólva nem mobil eszköz, pedig a gyerekek utazás vagy várakozás közben is örömmel rajzolnak.

Erre kínál megoldást a Judittoo Irkafirkája, amely egy összehajtható, textilre applikált „krétatábla”. A praktikus eszköz megálmodója Ottlik Judit. 

Az Irkafirkát tényleg úgy kell elképzelni, mint a hagyományos iskolai táblát abban a tekintetben, hogy a gyerekek porkrétával ugyanúgy tudnak írni vagy rajzolni rá, amit aztán nedves szivaccsal le tudnak törölni Fotó: Judittoo/facebook.com

 A különbség csak annyi, hogy míg egy merev táblát nem lehetne összehajtani és a hátizsákba pakolni, addig az Irkafirkával ez könnyen megtehető.

 „A hordozható táblácskáink kis zsebeibe egy pici szivacsot és két fehér krétát csomagolunk, így azonnal neki lehet ugrani a műveknek!” – mondta el a Ottlik Judit a csirek.me-nek.

Az Irkafirka sokrétűen használható: akár autópálya is készülhet belőle a matchboxoknak Fotó: Judittoo/facebook.com
Neked ajánljuk
Ökoest-előadássorozat a teremtett világ védelméről A fenntarthatóság jegyében visszavásárolja a használt gyerekbútorokat az IKEA Mi legyen egy nap a tányérodon A tájpolitikák fontosságára hívja fel a figyelmet a táj nemzetközi napja Mennyi víz van a Földön? (videó)
Tovább a forrásra: csirek.me
Vissza
Hírfolyam