2020. július 9., Lukrécia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyar követőre talált a koravén babák megmentője

A Rebaba műhelyében különleges átalakító show zajlik: a túlsminkelt babák arcáról lemosott festék helyére kézzel festett gyermekarc kerül, a baba egyedi, kézzel készített ruhát kap, és bőrcipőt. Megszépül, megújul, más normákat közvetít, kifestett nőből bájos gyermekké válik.

Mi is beszámoltunk arról az ausztrál anyukáról, aki a nem túl jól sikerült vagy éppen elhasználódott babáknak ad új esélyt. Tihanyi–Horváth Lillát elbűvölték a Tree Change Dolls babák, és megfogadta, hogy ő is készít majd ilyet a kislányának.

Aztán az első darabot egyre több követte, és mostanra komoly várólistája van a természetes szépséget és a kézműves alkotás örömét sugárzó játékainak.

Fotó: rebaba.hu

„A projekt egyik nagy pozitívuma a recycling, avagy újrahasznosítás. Mikor azon gondolkodtam, hogy mi legyen a babák neve, akkor azonnal a re-baba jutott eszembe. Kidobásra ítélt, épp gazdátlan babák felkarolása, ártatlanítása, kislánnyá lényegítése.” – fogalmaz Tihanyi–Horváth Lilla a projekt bemutatkozó oldalán.

Fotó: rebaba.hu
Neked ajánljuk
Környezettudatosság már gyermekkorban – Tóbiás Károly (videó) Feltárulnak a tölgyerdők titkai Mászófallal egészül ki Dánia legkülönlegesebb erőműve Sikeres volt a villanyautók vásárlását támogató pályázat A jószándék kevés lesz: a ma ígéreteit csak a jövő technológiája válthatja valóra
Tovább a forrásra: rebaba.hu
Vissza
Hírfolyam