2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mesekönyv gyerekeknek: A búza útja

A búza útja – Kis barátok nagy küldetésben című mesekönyv három szántóföldön élő jóbarát szemszögéből mutatja be izgalmasan a búza útját a vetéstől egészen addig, amikor kenyér kerül az asztalra. A könyv végén játékos foglalkoztatók is vannak.

Az agrármesekönyvet a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) adta ki a mezőgazdasági szakma és az agrár életforma népszerűsítésére – mondta Gyuricza Csaba, a központ főigazgatója az M1 aktuális csatornán. Mint mondta,

a generációváltás előkészítését időben el kell kezdeni a mezőgazdaságban is, ezért mesekönyvvel szólítják meg az óvodásokat és a kisiskolásokat.

A búza útja című mesekönyv Fotó: azuzlet.hu

A mezőgazdaság egy csúcstechnológiai ágazat, amelyet lehetséges pályaként szeretnének megismertetni a fiatalokkal.

Nagyon sok téves sztereotípia él a mezőgazdászokról, amelyeket le kell bontani, hiszen a digitalizáció térhódításával ez egy teljesen más ágazat, mint 20-30 évvel ezelőtt volt.

Napjainkban nyomasztó teher a generációváltás mikéntje a mezőgazdaságban, ezért fontos hogy fiatalok tömegével válasszák ezt az ágazatot.

A búza útja – Kis barátok nagy küldetésben című, színes rajzokkal illusztrált mesekönyv három szántóföldön élő jóbarát szemszögéből mutatja be izgalmasan a búza útját a vetéstől az aratáson át egészen addig, amikor kenyér kerül az asztalra. A könyv végén játékos foglalkoztatók segítségével mélyíthetik el megszerzett ismereteiket a kisgyerekek.

A tervek szerint a most útjára indított „Tanulj játékosan az agráriumról” sorozatot a jövőben további mesekönyvekkel szeretnék gyarapítani, hogy a legkisebbek számára is bemutathassák és szerethetővé tegyék a magyar agrárium világát – mondta Gyuricza Csaba.

Neked ajánljuk
Vásárlással szavazzunk az ökotermékekre (videóval) Télen két keréken? Nemsokára megnyílik az e-cargo biciklis pályázat Magyar kutatás: előre jelezhetők lesznek a kártevők és a kórokozók Az elszabaduló felmelegedés esélyét a részeredményeket hozó klímacsúcs csak csökkenteni tudta
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam