2021. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Karácsonyi gyerekkönyvajánló – nem csak ünnepi témában

Már alig maradt pár nap, és itt a karácsony. A gyerekek visszaszámolnak, szinte tapintani lehet a bennük lévő izgatottságot. Ez az idő még épp elegendő a kiegészítő meglepetések, például néhány remek olvasnivaló beszerzésére. Változatos és érdekes témájú gyerekkönyveket ajánlunk a karácsonyfa alá – ismert, klasszikus meséket, hasznos kézikönyveket és egyebeket.

Beck Andrea: A titoktündér 

Ez a könyv segít a gyermekeknek megérteni saját érzéseiket, megküzdési stratégiákat nyújt a nehezebb élethelyzeteikre. Egyfajta önbizalomtuning mesés formában.

Egy mese, melyben nincsenek robotok és halálfejek, sem fegyverek, űrlények vagy topmodell-kinézetű teremtmények. Nincs benne csúnya beszéd sem, és a bugyuta, értelmetlen, semmitmondó történések is kimaradtak. Varázslatos mesevilág egy különleges mesekönyvben, mely szórakozás és hasznos segítség szülő és gyermek számára. 

E. T. A. Hoffmann: Diótörő és Egérkirály  

Egy igazi klasszikus, melyet minden gyermeknek – és felnőttnek – meg kell ismernie. A rövidített változata ideális kisgyermekek számára, hiszen 80 oldalával és csodaszép illusztrációival feledhetetlen élményt nyújt.

Anita Ganeri: Mítoszok 30 másodpercben

Ismertesd meg gyermekedet istenekkel, istennőkkel, hősökkel, mitikus lényekkel és régi civilizációk mondáival. A könyv rövid formában és egyértelmű nyelvezettel íródott, épp a kicsik kedvéért. Nincs túlmagyarázás, a vidám és gyakran vicces illusztrációkkal az egyik kedvenc könyv lesz a polcon.

Csodaszép altatómesék – Grimm meséi  

A benne található, jól ismert történetek mind remek tanulsággal szolgálnak a kicsik számára. Egyik sem túl hosszú, így tökéletesek az esti mese funkciójának betöltésére. Szépen illusztrált, igényes könyv.

Alex T. Smith: A kisegér, aki elhozta a karácsonyt  

Kedves, rövid történetek, végükön kis feladatokkal. Tökéletes karácsony előtti ajándék is lehet, de az ünnepi időszakot egész biztosan meg fogja szépíteni. Sőt, akár jövőre is elő lehet venni, és együtt készülni vele a karácsonyra.

Tarbay Endre: Hattyúk tava  

Csodálatos kivonat, kimondottan gyermekeknek szánt történetvezetéssel. A kedves illusztrációk segítségével igazán értékes művet szerettethetünk meg gyermekünkkel. CD-melléklete egy szűk 10 perces kis ízelítőt ad a balettelőadás zenéjéből. Remek ráhangolódás, ha később el szeretnénk vinni a gyerkőcöt élete első igazi „felnőttes” programjára.

Finy Petra: Iskolások kézikönyve 

A nagycsoportos óvodások kitűnő ajándéka lehet ez a könyv, amellyel az iskolára való felkészülést támogathatjuk meg. Van külön lányoknak és fiúknak is, így valóban az ő aggodalmaik, félelmeik kerülnek terítékre ebben a kedves és humoros útmutatóban.

Neked ajánljuk
Újabb érvek a BKK-tól a városi közösségi közlekedés mellett Veszélyben lehet az állatkísérletek tilalma – Európa-szerte gyűjtik az aláírásokat 3 év, 40 ezer kilométer villanyautóval Magyarországon Már lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra A Larry hurrikán okolható a szokatlan grönlandi hóviharért
Tovább a forrásra: life.hu
Vissza
Hírfolyam