2020. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vidd ki a gyereket, nem árt neki a hideg

A hideg és a latyak nem akadály: a szabadban játszadozás számos előnye télen is ugyanúgy érvényes, mint az év bármely más napján.

Természetesen nem a mínusz 20-as, antarktiszi hidegről van szó, de egy kis eső, szél, de főképp hóesés nem ok az otthon maradásra. Az odakint játszadozó és rohangáló apróságok ugyanis sokkal jobban járnak, mint a szobában rostokoló társaik –  írja a Buzzfeed alapján a Velvet.

Mozogni télen is ugyanolyan fontos

A szabadban jóval több a lehetőség a testmozgásra, a fák és a játszótéri eszközök közelében pedig a kicsik jóval aktívabb életet élnek, mint odabent. Az olvadó hó láttán szinte automatikusan latyakdagasztásba kezdő gyerekekre többet kell persze mosni, a hideget viszont úgysem nagyon érzik majd, ha egyszer igazán lendületbe jöttek.

Fotó: pxhere.com

Jót tesz az immunrendszernek

A sár és a latyak miatt pedig fölösleges aggódni: a rendszeresen kosz, baktériumok, állatok és rovarok között mulatozó gyerekek immunrendszere sokkal edzettebb és erősebb lesz, mint a steril környezetben felnövő társaiké.

Kreatív időtöltés

Az odakint játszadozó gyerekeknek sokkal nagyobb mértékben kell a képzelőerejükre és a kreativitásukra támaszkodniuk, ami rengeteg új, ott helyben kiötlött (és rendkívül furcsa alszabályokkal megspékelt) játékban ölt formát.

Fotó: libreshot.com

Rugalmasság

A központi fűtéshez és az ingerszegény otthoni környezethez hozzászokott gyerekek sosem fogják megtanulni, mekkora érték egy vízhatlan kabát vagy a fűtés, ha nem áznak legalább egyszer-kétszer bőrig, és nem tanulják meg helyén kezelni a folyamatosan változó környezetük jelentette kihívásokat.

A természet közelsége

Az állatokkal és a természettel szorosabb barátságot kötő kisgyerekek sokkal jobban átlátják majd, miért alszanak téli álmot bizonyos állatok, és mit is jelent az évszakok váltakozása, ha nem hagynak ki egy teljes évszakot. Vagy legalább elejtenek egy kacsát, és meglesz a vacsorának való.

Neked ajánljuk
Mesemusicalt írtak gyerekeknek a Föld megmentéséről Nyílik a hóvirág Nagykanizsán Lefolyótisztítás házi praktikákkal A karbonsemleges működés már kevés Mókás szemétevő malommal tisztul a baltimore-i kikötő
Tovább a forrásra: divany.hu
Vissza
Hírfolyam