2021. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Farsang, állati hangulatban

Lassan közeledik a jelmezbálok ideje. Kiváló alkalom, hogy az ezerarcú állatvilág bohókás, félelmetes vagy éppen szépséges tagjai közül válogatva egyedi jelmezt készítsünk, és a leendő pingvint, tigrist vagy éppen elefántot közelebbről is megismertessük valódi „hasonmásával”.

Királypingvin

A tudósok becslése alapján az Antarktiszon honos királypingvin a klímaváltozás miatt az évszázad végére felkerülhet a súlyosan veszélyeztetett fajok listájára.

Forrás: ehow.com

BEngáli tigris

A tigriseknek több alfaja is a veszélyeztetett vagy a súlyosan veszélyeztetett fajok közé tartozik. A bengáli tigris vagy királytigris India középső és keleti részén, Bangladesben, Nepálban, Bhutánban és Mianmarban őshonos.

Forrás: instructables.com

ázsiai elefánt

A második legnagyobb szárazföldi emlős, méretben csak rokona, az afrikai elefánt előzi meg. Az esőerdőkben és füves területeken egyaránt megtalálható. Veszélyeztetett faj, elsősorban az élőhelye zsugorodása miatt.

Forrás: everydaydishes.com

Amuri leopárd

Az amuri leopárd territóriuma Kelet-Oroszország, Északkelet-Kína és a Koreai-félsziget hegyvidéke. Mára rendkívül kevés példányt számlál, mindössze egy viszonylag kis területen, az orosz–kínai–észak-koreai határok háromszögében él, becslések szerint nem több mint 35-40 állat.

Forrás: angelfire.com
Neked ajánljuk
Az állatok és a növények világa gyerekeknek Űrhajónk, a Föld – 2. rész: Útikalauz a Naprendszerhez (videó) Jess French: A csimpánz-mentőakció Új, ingyenes platform segíti a természettudományos tárgyak oktatását Közel 41 000 ételcsomag kerülhetett szétosztásra
Tovább a forrásra: nlcafe.hu
Vissza
Hírfolyam