2021. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezettudatos gyerekjátékok nagyobbaknak

Mi van a fa építőkockák és textilbabák világán túl? Milyen környezettudatos játékok léteznek, amelyeket a nagyobbacska gyerekek is értékelni tudnak?

Ha szeretnénk, hogy gyerekek a környezetet és a természeti értékeket óvó, tudatos felnőtté váljanak, akkor – a személyes példamutatáson túl – azzal is segíthetünk nekik, hogy „zöld” szellemiséget közvetítő játékokat adunk a kezükbe. A Zöldbolt összegyűjtött néhány lehetséges jelöltet.

6 az 1-ben napelemes játékszett

Fotó: zoldbolt.hu

Ez a készségfejlesztő, s egyben szemléletformáló játék a napenergia használatát hozza elérhető közelségbe a kisebbek számára. Az építőszett elsősorban barkácsolni, szerelni szerető gyerekek számára jelenthet jó ajándékot. 

BrainBox – Környezetismeret

Ez a családi társasjáték fejleszti a megfigyelést és a memóriát, s egyben alapvető ismereteket tanít meg környezetünkről a kisebbeknek. A kártyalapokat és a rajtuk lévő információkat 10 másodpercig lehet memorizálni, majd a látottakkal kapcsolatban egy kérdésre válaszolni. A vidám, szórakoztató játék – melyet az egész család együtt játszhat – 5 éves kortól ajánlott.

Fészek-rakó társasjáték

Ez az interaktív természetvédelmi társasjáték, kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlott! Szereplői – a gólya, a vetési varjú, a bagoly, a vadkacsa, a sas és a dolmányos varjú – tollas bőrébe bújva tapasztalhatjuk meg a madarakra leselkedő veszélyeket, élethelyzeteket, mindennapos kihívásokat. A játék segít megérteni, hogyan élnek tollas barátaink, s miként segíthetjük őket a való életben. 

Fotó: mme.hu

Gazdálkodj felelősen!

A Zöldbolt támogatásával megjelentetett társasjáték aktuális és fontos témát dolgoz fel: a természetes erőforrásokkal való felelős gazdálkodás alapjait közvetíti a kisebbek és nagyobbak számára. A régi, „Gazdálkodj okosan” társasjáték mintájára készült játék a környezettudatos életmód, a tudatos vásárlói és fogyasztói döntések jelentőségét közvetíti a gyerekek felé, de az egész család – így a felnőttek is – sok hasznos és praktikus információhoz juthatnak játék közben. 

Neked ajánljuk
A videójátékok környezeti lábnyomán is faraghat a Microsoft Mossunk okosan! Így növelhetjük ruháink élettartamát Íme, a fenntartható laborkávé (videóval) A klímabarát innovációban látja a gazdaság jövőjét a francia elnök Nemes célért rúgták a bőrt
Tovább a forrásra: zoldbolt.hu
Vissza
Hírfolyam