2020. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ki ne dobd, abból lesz a robotod!

A REBOT-projekt küldetése, hogy egy saját fejlesztésű, költséghatékony robot építőkészlet segítségével megreformálja a természettudományos oktatást.

A REBOT világa ugyanakkor nem csak a tanulásról, az élményről is szól, aminek csak a gyerekek kreativitása szabhat határt.

Az alkotók jelmondata : „Ne dobd ki, építs robotot!” És ez szó szerint értendő, hiszen a gyerekek újrahasznosítható anyagokból készíthetnek működő robotokat, amelyeket többféle szinten és platformon programozhatnak is.

Forrás: Ákos Vecsei/youtube.com

A magyar családi vállalkozás készletének prototípusával tartott foglalkozásokon Magyarországtól Kanadán át egészen Kazahsztánig már több mint 2000 gyermeket vezettek be a robotika világába. A kreatív projekteket díjazó Hisghlights of Hungary 2018-as jelöltjeinek egyike.

Neked ajánljuk
Online erdei iskola indult Mese gyerekeknek: A lovak és a szamarak (hangoskönyv) Ezer gyermek kapott édességcsomagot Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében A luxusmárkák is lépnek a fenntarthatóság felé Lencse és játék: adományok debreceni családoknak
Tovább a forrásra: highlightsofhungary.hu
Vissza
Hírfolyam