2019. június 25., Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A víz világnapján mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapókot

Március 22-én, a víz világnapján mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapók című egész estés rajzfilmet. A rajzfilmsorozat alapján készült  film a víz alatti rovarok és kisállatok világát mutatja be játékos, mesés, ismeretterjesztő formában, miközben a természet szeretetére és a környezet védelmére is tanít.

„Bálint Ágnes, a televízió egyik szerkesztője javasolta, hogy készüljön egy rajzfilmsorozat a Pannonia Filmstúdióban. Az első epizódot megmutatták egy német forgalmazónak, aki azt mondta, hogy ezekkel a csúnya kisállatokkal nem szabad egy sorozatot készíteni, mert nem lesz sikeres” – idézte fel a kezdeteteket Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója.

A Kecskeméti Filmstúdió átvállalta a gyártást, és az első két sorozta után olyan sikert tapasztaltak, hogy javasolták, készüljön belőle egy egész estést rajzjátékfilm is. Ezt több mint egymillióan látták a mozikban, valamint 45 ország vásárolta meg a forgalmazási jogokat.

„Az egész estés film után megcsináltuk a harmadik évadot is, úgyhogy azt lehet mondani, a gyerekek fogékonyak voltak ezekre a csúnya élőlényekre, mert rájöttek, hogy a belső tulajdonságaik révén válnak szimpatikussá.”

A producer kiemelte, a film amellett, hogy szórakoztat és a barátság fontos pillanatairól is szól, nagyon sok hasznos információt eljuttat a gyerekekhez az élővíz védelmével kapcsolatban is. Ezért a tavaszi bemutatóhoz kapcsolódva számos ismeretterjesztő előadással és programmal várják majd a gyerekeket.

Neked ajánljuk
Erdő Ernő bácsi meséi 36-40. Erdő Ernő bácsi meséi 46-50. Erdő Ernő bácsi meséi 41-45. Mi köze egy budapesti méhészet egymillió méhének a szállodaiparhoz? Vízben úszott Egerszólát
Tovább a forrásra: dontwasteit.hu
Vissza
Hírfolyam