2020. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A te gyereked eltölt 1000 órát idén a szabadban?

Egy netes kihívás 2019-ből, amivel az egész család csak nyerhet.

Szökellő szarvast utánozni, búvóhelyet készíteni egy elvadult bodzabokorban, gátakat emelni egy patakba vagy hajót építeni a nehéz sorsú Barbie babáknak – számos lehetőség, ami a máskülönben kütyüikbe temetkező generáció figyelmét is órákra leköti, ha lehetőség adódik rá.

Amerikai szülők az 1000 órás kihívással szeretnék motiválni egymást és magukat, hogy minél több időt – átlagosan napi három órát – töltsenek gyermekeikkel a szabadban.

Egy ilyen kihívás jó kis emlékeztető, hogy ne feledkezzünk meg a hétvégi kirándulásról, a nyári kempingezésről, amikor a lehetséges programokat vesszük sorra, vagy egy újabb érv amellett, hogy a nyugalmasabb napokon lemondjunk az autóról, és a hazasétálást is egy kisebb attrakciónak fogjuk fel.

De ahogy másban, ebben sem kell vaskalaposnak lennünk. Ne akarjuk mindenáron keretet adni a szabadban töltött időnek, hagyjuk, hogy a gyerekek feltalálják magukat a szabadban. Akkor se kell kétségbe esnünk, ha passzívan, rajzolgatva, olvasgatva élvezik a friss levegőt – így is jobban járnak, mint ha a szobában kuksolva múlatnák az időt.

Neked ajánljuk
Mesemusicalt írtak gyerekeknek a Föld megmentéséről A környezetvédelemről tanulhattak az ovisok Köszöntsük fagyos futamokkal a későn jött zimankót Lefolyótisztítás házi praktikákkal Davosban fújt riadót a német kancellár
Tovább a forrásra: mnn.com
Vissza
Hírfolyam