2021. augusztus 6., Berta, Bettina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A te gyereked eltölt 1000 órát idén a szabadban?

Egy netes kihívás 2019-ből, amivel az egész család csak nyerhet.

Szökellő szarvast utánozni, búvóhelyet készíteni egy elvadult bodzabokorban, gátakat emelni egy patakba vagy hajót építeni a nehéz sorsú Barbie babáknak – számos lehetőség, ami a máskülönben kütyüikbe temetkező generáció figyelmét is órákra leköti, ha lehetőség adódik rá.

Amerikai szülők az 1000 órás kihívással szeretnék motiválni egymást és magukat, hogy minél több időt – átlagosan napi három órát – töltsenek gyermekeikkel a szabadban.

Egy ilyen kihívás jó kis emlékeztető, hogy ne feledkezzünk meg a hétvégi kirándulásról, a nyári kempingezésről, amikor a lehetséges programokat vesszük sorra, vagy egy újabb érv amellett, hogy a nyugalmasabb napokon lemondjunk az autóról, és a hazasétálást is egy kisebb attrakciónak fogjuk fel.

De ahogy másban, ebben sem kell vaskalaposnak lennünk. Ne akarjuk mindenáron keretet adni a szabadban töltött időnek, hagyjuk, hogy a gyerekek feltalálják magukat a szabadban. Akkor se kell kétségbe esnünk, ha passzívan, rajzolgatva, olvasgatva élvezik a friss levegőt – így is jobban járnak, mint ha a szobában kuksolva múlatnák az időt.

Neked ajánljuk
A nagycsaládos felnőttek szerint a gyermekek a megmaradás zálogai Wass Albert: Erdők könyve (hangoskönyv) Mit gondolnak a gyerekek a klímaváltozásról? Masszív olvadás Grönlandon Az élelmiszerek ökológiai lábnyomának csökkentése érdekében fogott össze a WWF és a Tesco
Tovább a forrásra: mnn.com
Vissza
Hírfolyam