2020. november 30., Andor, András
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gyerekbarát filmek a környezetvédelem jegyében

A közös filmnézés jó program a borongós délutánokra, kiváló beszélgetésindító, ráadásul egy jól felépített történet a legösszetettebb kérdésekre is rávilágít. Ha a gyerekek a következő filmek szereplőiről vesznek példát, azzal valamennyien jól járunk.

Lorax (2012)

A 2012-ben bemutatott amerikai animációs film Dr. Seuss 1971-ben megírt könyvének történetét dolgozza fel, melynek fő üzenete: „Hacsak valaki nem tesz a természetért, akkor semmi sem fog megjavulni. De nem ám!” A főszereplő a 12 éves kisfiú, Ted, aki egy teljesen mesterséges városban, „Amkell falván” él. Itt minden műanyagból, fémből vagy szintetikus anyagokból készült, a valódi természet már réges-régen kihalt. A fiatal fiú szerelmes lesz a szomszédjában lakó lányba, Audrey-ba, akinek egyetlen vágya, hogy élő fákat láthasson.

Fotó: gyorkidavid/youtube.com

WALL-E (2008)

Majdnem minden gyerek imádja a robotokat, így amellett, hogy ez egy nagyszerű, kedves lánctalpas robotról szóló mese, egy nagyon erős környezetvédelemmel kapcsolatos üzenetet is hordoz. WALL-E, a szeméttömörítő az egyetlen működő szerkezet a Földön, az emberiség ugyanis elhagyta a lakhatatlanná vált bolygót. A kis munkagép több száz magányos éve gyűjti a kacatokat, amikor megjelenik EVA, a modern és áramvonalas keresőrobot, aki megdobogtatja a szívét…

Fotó: Screen Master/youtube.com

Bagolyvédők (2006)

Carl Hiaason fiktív története az alapja a filmnek, amelyben megismerünk három tinédzsert, akik titkos búvóhelyükön baglyokat gondoznak. Azért különleges ez a mozi, mert a gyerekek nemcsak a baglyok viselkedéséről tudhatnak meg belőle többet, hanem azt is megtanulhatják, hogy mennyire szép dolog elesett vagy veszélyben lévő, bajba került állatokról gondoskodni. Nyolc és tizennégy év közötti életkorban ajánlott!

Forrás: Motion/youtube.com

Az Nlcafe írása a gyerekbarát természetfilmek közül is válogat.

Neked ajánljuk
Papírból készült a legjobb természetvédelmi animációs film Gévai Csilla: Nagyon kék könyv – Mindent a vízről Hamarosan könnyebb lesz a tartós termékek mellett dönteni Étellel segítik a rászorulókat Modern külsejű ősmadár maradványára bukkantak
Tovább a forrásra: nlcafe.hu
Vissza
Hírfolyam