2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mi legyen a kinőtt babaruhákkal?

Az első fél évben az apróságok akár havonta cserélhetik a ruhatárukat. Nem csak az új darabok beszerzésében, a kinőtt ruhahalmok további sorsának megoldásában sem könnyű tartani velük a tempót.

A jó állapotban levő, keveset használt gyerekruha érték, amit hordhat még másik gyerek, de ha erre már nem alkalmas, akár különböző használati tárgyakat is készíthetünk belőle – a Fenntarthatóság és Környezetvédelem oldalon találtuk a következő tippeket:

Add el a Facebookon, bizományi boltban vagy gyerekruhabörzén

A Facebookon számos használt gyerekruhával kapcsolatos csoport működik, amely az eladókat és a vásárlókat próbálja összehozni. Érdemes helyi csoportokat választani, hogy az átadás, átvétel könnyen megoldható legyen.

Választhatunk babaruha-, gyerekruha-bizományi üzletet is: ezek foltmentes, szakadásmentes, szezonnak megfelelő kinőtt gyerekruhákat vesznek át eladásra, utólagos elszámolással. Emellett a nagyobb városokban, Budapesten rendszeresen szerveznek gyermekruha- és bababörzéket. Ezeken helypénzt vagy asztalpénzt kell fizetni, hogy árusíthassunk.

Ajándékozd el

Ha vannak a rokonságban, barátok vagy a kollégák családjában a tiédhez hasonló korú gyerekek, akkor elég kézenfekvő lehet, hogy a kinőtt ruhadarabokat nekik ajándékozod. A közelben lakó anyukákkal is összefoghattok, és cserélgethetitek egymás között a ruhákat.

Ajánld fel

Léteznek olyan segélyszervezetek, alapítványok, amelyek időnként használt ruhákat osztanak a rászorulóknak, nagycsaládoknak. A jó állapotú használt gyerekruhákat nekik is elviheted adományozás céljából.

Hasznosítsd otthon

Ha a ruhák már nincsenek tökéletes állapotban, anyagukban még mindig hasznosíthatjuk őket: készülhet belőlük takaró, párnahuzat, párna. Ezzel nemcsak a kidobásra ítélt tárgyaink számát csökkentjük, de segíthetnek felidézni a kedves emlékeket. A foltos, szakadtabb darabok takarítórongyként hasznosulhatnak.

Készíts belőle játékot

A ruhadarabok új formát ölthetnek kedves textilfiguraként, babaként vagy egy játékbaba öltözékeként is. Idővel az egykori tulajdonos számára is különleges lesz a tudat, hogy a szép mintás játékmackó bundája vagy egy baba ruhája valamikor az ő apró rugdalózója volt.

Fotó: pexels.com
Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: kornyezetvedelem.weebly.com
Vissza
Hírfolyam