2021. június 22., Paulina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Maradjon csak bájos legenda

Semmiképp se tisztelje meg az ünnepet személyes jelenlétével a „húsvéti” nyúl. 
(Hacsak nem készül a család már régóta egy egész [háziállat]életre szóló, felelősségteljes elköteleződésre.)

Az ünnepek alatt meggondolatlanul ajándékozott állatok pillanatnyi mosolyt varázsolnak ugyan a családtagok arcára, de az idill hamar elmúlik. A mindennapokban gondot okozhat az állat táplálása, a lakást piszkító szőrzet és a kéretlenül keletkező ürülék is.

Legyünk megfontoltak

Húsvét előtt gondoljuk végig, hogy valóban szívesen tartanánk-e állatot a lakásban, és a későbbi években hogyan fognak ettől megváltozni a hétköznapjaink. Például mi lesz jövő húsvétkor? Nyaralás alatt? Mindig gondolnunk kell a környezettudatos (állatra nézve felelős) állattartásra, tehát az ajándékba vásárolt élő állat egész életére – és a mi életünkre is – kiható döntésünk következményeire.

Ha nem vagyunk biztosak az állat további sorsát illetően, akkor ne vásároljunk ajándékként élő állatot sem húsvétra, sem más ünnepi alkalmakra. 

A fészekbe csak tojás, gyümölcs, édesség és esetleg játék kerüljön Fotó: maxpixel.net

Ha egy ismerős meggondolatlan akciója révén kerül kisállat a lakásba, célszerű kertes házban élőknek továbbajándékozni, vagy egy állatvédelmi telepen leadni a nyuszit, kiscsibét.

Ne feledjük: egy etetéshez szokott háziállat ember nélkül életképtelen, ha utcára dobják, azzal a sorsa végérvényesen megpecsételődik. (A megunt házi kedvencet kidobni Magyarországon bűncselekmény, a 2004. évi X. törvény értelmében ezért letöltendő börtön is kiszabható.)

Neked ajánljuk
A megengedő szülők „szörnygenerációkat” hoznak létre A szelektív hulladékgyűjtésről gyereknek (videó) RSD – A marasztalt folyó, 1–2. rész (természetfilm) A belga bíróság szerint az elégtelen klímapolitika az emberi jogok megsértését jelenti Itt a nyári menetrend: nem kell ahhoz autó, hogy eljuss a tóhoz!
Tovább a forrásra: haziallat.hu
Vissza
Hírfolyam