2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Töltsétek együtt a Föld óráját!

Március 30-án elsötétülnek a díszkivilágítások, és egy pillanatra mindenkit körülölel a természetes sötétség és a Földért érzett aggodalom. Különleges lehetőségek rejlenek ebben a 60 percben.

Miért nem úsznak fényben a köztéri szobrok, és miért látszanak a csillagok? Miért látunk ilyenkor kevesebb vibráló képernyőt az ablakokon bekukucskálva? A Föld órája kiváló alkalom egy kiadós beszélgetésre, de egyéb lehetőségeket is tartogathat – a muddypuddles.com összegyűjtött néhányat:

  • Ahogy a mesterséges fények kialszanak, könnyebben csodálkozunk rá a fejünk felett tündöklőkre: induljatok csillaglesre, fedezzétek fel a csillagképeket.
  • Sötétben különösen titokzatos az erdő. Egy rendhagyó kirándulás során most az éjszakai állatokat is megfigyelhetitek, és megbeszélhetitek a különböző fajok alvási szokásait.
  • Nincs is varázslatosabb, mint gyertyafénynél mesét hallgatni, vagy meghittebb, mint mécsesek mellett elkölteni egy közös vacsorát.
  • Keresd a különbséget! A városban is izgalmas sétát tehettek, és megkereshetitek azokat az intézményeket, középületeket, amelyek a Föld órájához csatlakozva kivételesen sötétbe burkolóztak. 
  • Tapasztaljátok meg a sötétet! Egy kiadós bújócskázás a kivilágítatlan házban vagy udvaron szokatlan élményt jelenthet a nagyobb gyerekeknek: rácsodálkozhatnak a könnyen elérhető fényforrások nyújtotta komfortra.
    (A nagyobb biztonság érdekében érdemes egy-egy zseblámpát a kezetek ügyében tartani.)
Fotó: shutterstock.com
Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: muddypuddles.com
Vissza
Hírfolyam