2020. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Hupikék Törpikék a tengerek védelmében

Az óceánok, tengerek védelmében indított kampányához az Európai Unió olyan ismert figurákat is felhasznál, mint például a Hupikék Törpikék.

Mint mondják, a kis törpék kiválasztása azért jó ötlet, mert a természetben élnek, a színük kék, és üzenetük könnyen eljut mindenkihez.

Fotó: euronews (magyarul)/youtube.com

A kedves figurák kiválasztásán túl Európának össze kell egyeztetnie a tengeren néha egymással versengő érdekeket: a zöld célok mellett egyebek közt ott van a halászati ágazat is. A mediterrán térségben élő halállomány 90 százalékát mára kizsákmányolták, túlhalászták. A környezetvédők felszólítják az uniót, hogy teljesítse kötelezettségeit – írja az Euronews.

A Fenntartható Fejlődési Célok népszerűsítésére létrehozott weboldalon diákok és tanárok is hasznos, könnyed hangvételben megfogalmazott angol nyelvű összefoglalókat, feladatlapokat találhatnak a fenntarthatóság kérdéseiről. Angolul jól beszélő diákokkal érdemes lehet feldolgozni az europa.eu oldalon elérhető, a halászattal és az általában vett élelmiszer-termeléssel foglalkozó óraterveket is.

Neked ajánljuk
Környezettudatosság már gyermekkorban – Tóbiás Károly (videó) Környezettudatosság már gyermekkorban – Tóbiás Károly (videó) Online tartalmakkal találhat utat a fiatalokhoz a környezet ügye Ehető vadon termő növények a tányéron Az őshonos emlősök negyede a kihalás szélére került Angliában
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam