2021. július 30., Judit, Xénia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Hupikék Törpikék a tengerek védelmében

Az óceánok, tengerek védelmében indított kampányához az Európai Unió olyan ismert figurákat is felhasznál, mint például a Hupikék Törpikék.

Mint mondják, a kis törpék kiválasztása azért jó ötlet, mert a természetben élnek, a színük kék, és üzenetük könnyen eljut mindenkihez.

Fotó: euronews (magyarul)/youtube.com

A kedves figurák kiválasztásán túl Európának össze kell egyeztetnie a tengeren néha egymással versengő érdekeket: a zöld célok mellett egyebek közt ott van a halászati ágazat is. A mediterrán térségben élő halállomány 90 százalékát mára kizsákmányolták, túlhalászták. A környezetvédők felszólítják az uniót, hogy teljesítse kötelezettségeit – írja az Euronews.

A Fenntartható Fejlődési Célok népszerűsítésére létrehozott weboldalon diákok és tanárok is hasznos, könnyed hangvételben megfogalmazott angol nyelvű összefoglalókat, feladatlapokat találhatnak a fenntarthatóság kérdéseiről. Angolul jól beszélő diákokkal érdemes lehet feldolgozni az europa.eu oldalon elérhető, a halászattal és az általában vett élelmiszer-termeléssel foglalkozó óraterveket is.

Neked ajánljuk
Műanyag: áldás és átok (videó) Mit gondolnak a gyerekek a klímaváltozásról? Saját emojit kapnak a villanyautók, de hogy milyet, az rajtad is múlhat Környezetvédelmi megfontolásokból betiltják a nagy teljesítményű számítógépek árusítását több amerikai államban Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam