2021. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A természet kész játszótér

A természetben töltött idő gyerekeket és felnőtteket egyaránt feltölt, különösen, ha az izmok átmozgatását és az élővilággal való ismerkedést némi játékkal is változatosabbá tesszük.

Míg a természettel való kapcsolatteremtés generációkon át elkerülhetetlen és alapvető része volt a családok életének, addig napjainkban sokkal inkább egy tervezett program a nap vagy a hétvége folyamán. Ma már sokkal tudatosabb odafigyeléssel kell életünk részévé tenni a természetet, a Családinet által javasolt ötletes természetbeli játékok ebben lehetnek segítségünkre:

Zöldvadászat

Induljunk kincsvadászatra a kertben, egy parkban, az erdőben vagy akár az utcán. A kincs most a zöld szín: igyekezzünk minél több helyen tetten érni a természetben, figyeljük meg az árnyalatait, és beszélgessünk a növények életében betöltött különleges szerepéről.

Kavics bingó

Gyűjtsünk kavicsokat, de nem ám akármilyeneket! Legyen köztük egy éles, egy lapos, egy dundi, egy sima felszínű, egy érdes, egy egyszínű, egy sokszínű, egy apró és egy óriási. Kinek gyűlik össze elsőként a teljes készlet?

Felhőutazás

Feküdjünk le a fűbe, és kérjük meg a gyerekeket, hogy képzeljék magukat egy felhő tetejére. Melyik felhőt választaná? Milyen érzés lehet felhőn utazni? Hova indulna vele? Beszélgethetünk a felhők keletkezéséről is.

További játékötleteket találhatsz a Családinet írásában.

Fotó: pixabay.com
Neked ajánljuk
Az állatok és a növények világa gyerekeknek Űrhajónk, a Föld – 2. rész: Útikalauz a Naprendszerhez (videó) Jess French: A csimpánz-mentőakció Új, ingyenes platform segíti a természettudományos tárgyak oktatását Közel 41 000 ételcsomag kerülhetett szétosztásra
Tovább a forrásra: csaladinet.hu
Vissza
Hírfolyam