2019. augusztus 26., Izsó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már csecsemőként a képernyő rabjává válnak a gyerekek

A Queenslandi Egyetem friss tanulmánya alapján aggasztóan sok időt töltenek el a különböző készülékekkel a kétévesnél fiatalabb gyerekek – írja az MTI. A kutatók szerint ebben az életkorban a zéró képernyőidő ajánlott. 

Az új adatok alapján a kisgyerekek egy része naponta nagyjából 50 percet tölt képernyők előtt.

A WHO, az ausztrál kormány és számos nemzetközi szervezet által megfogalmazott irányelvek szerint a kétévesnél fiatalabb gyerekeknek egyáltalán nem szabadna ilyen készülékeket használniuk.

Ebben az életkorban az agy fontos fejlődési szakaszban van, amit megzavarhatnak a képernyők.

„Megdöbbentett bennünket, hogy a képernyő előtt töltött idő mennyisége milyen gyorsan növekszik gyakorlatilag a csecsemőkor első hónapjától kezdődően” – mondta Leigh Tooth, a kutatást végző csapat tagja.

A tanulmány szerint a hároméves kor körüli gyerekek már hétköznap átlagosan 94 percet használják a készülékeket, ami riasztóan sok.

Neked ajánljuk
Nem is akkora tragédia, ha a gyerek szopja az ujját vagy rágja a körmét Glóbi bemutatkozik – A Föld bolygó mesél a gyerekeknek (rajzfilm) Sokkal több teret ad a média a szkeptikusoknak, mint a klímakutatóknak Afrika válhat a méztermelés fellegvárává Van remény a korallok megmentésére (videóval)
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam